Print this page

 FTV Prima bude mať na jeseň krimi, zábavu aj nostalgiu

FTV Prima v podzimním schématu sází na kriminální příběhy, zábavu i diváckou nostalgii.

Televize mimo jiné uvede tři velké premiéry - krimi seriál Mordparta, cyklus mikrokomedií Jetelín a českou verzi pořadu Pevnost Boyard. Pro milovníky starých tuzemských seriálů Prima připraví oblíbené Chalupáře a za "filmový přestup roku" považuje navázání spolupráce s režisérem Zdeňkem Troškou. S podzimními novinkami dnes novináře seznámil generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Dobrodružná televizní soutěž Pevnost Boyard se poprvé představí v českém obsazení za účasti tuzemských celebrit. V pořadu moderovaném Liborem Boučkem diváci uvidí Jana Rosáka, Jakuba Prachaře, Leonu Machálkovou, Kateřinu Neumannovou, Vandu Hybnerovou, Jakuba Koháka, Vojtu Kotka a další. "Většina alespoň mých vrstevníků na Pevnosti Boyard vyrůstala a spousta lidí to notoricky zná. A nikdo z nás si nedovedl představit, že bychom tam mohli soutěžit, to byla výsada Francouzů. myslím, že jak je český národ škodolibý, tak bude rád koukat na to, jak se tam třeba já strašně plácám a odírám a prohrávám všechno, co se dá," řekl ČTK Kotek.

Herec a režisér Kotek se objeví jako detektiv Kája Plíhal i v krimi seriálu Mordparta, v němž bude hrát hlavní roli Jiří Bartoška. Děj seriálu se odehrává v krajském městě a podle Kotka se diváci mají připravit na "drsnou podívanou".

Se Zdeňkem Troškou Prima spolupracovala při natáčení filmu Strašidla. "Příští rok půjde snímek do kin. Zkoušíme návrat k oblíbenému žánru s českými herci v rolích strašidel," podotkl Troška.

Na nostalgii diváků vsází Prima v případě jedenáctidílného seriálu Chalupáři z roku 1975, v němž hrají Jiří Sovák, Josef Kemr, Jiřina Bodalová, Vladimír Menšík a další. Mezi další novinky patří kriminální seriál Polda s Davidem Matáskem v hlavní roli, pokračovat budou i úspěšné tituly Ohnivý kuře a Přístav. Za stálice Primy dnes označili Show Jana Krase, Top Star Magazín a publicistický pořad Očima Josefa Klímy. Chybět nebudou české i zahraniční filmy, příznivci děl J.R.R. Tolkiena se například mohou těšit na snímky Hobit: Šmakova dračí poušť a Hobit: Bitva pěti armád.

Společnost FTV Prima, která v ČR provozuje několik televizních stanic, loni zvýšila zisk o 48 procent na 298,3 milionu korun. Tržby stouply o sedm procent na 2,8 miliardy Kč. Letos čeká růst zisku nejméně o 15 procent. Prima byla loni druhou nejsledovanější komerční televizí za Novou. Celková průměrná roční sledovanost jejích programů v minulém roce dosáhla téměř 21 procent ve skupině diváků starší 15 let.

Skupina provozuje televizní kanály Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Comedy Central. Vlastníky mateřské společnosti FTV Prima Holding jsou rovným dílem GES Media Europe českého podnikatele Ivana Zacha a švédská MTG Broadcasting.