Print this page

Redaktor ČT bude zástupcom šéfredaktora Aktuálně.cz Foto: ČT

Dlouholetý zahraniční zpravodaj České televize Josef Pazderka bude od listopadu zástupcem šéfredaktora zpravodajského serveru Aktuálně.cz.

 

 

Se svými zkušenostmi se má stát oporou zahraničního týmu a pomoci rozvíjet audiovizuální zpravodajství. O personální změně dnes informoval mediální dům Economia, pod který server Aktuálně.cz patří.

Pazderka v České televizi působil od roku 2005, byl zpravodajem v Rusku, Polsku, v Pobaltí a na Ukrajině. Je trojnásobným držitelem ocenění Novinářská cena za reportáže z Beslanu, Somálska či za rozhovor o práci zpravodaje během ruské invaze na Krym. Před působením v televizi pracoval ve společnosti Člověk v tísni, mimo jiné jako humanitární pracovník v Čečensku.

Pazderka vystudoval historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a rozvojová studia na Oxford Brookes University ve Velké Británii.

Mediální společnost Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky, Ekonom, Respekt, Marketing&Media a provozuje zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz. Mediální dům Zdeňka Bakaly loni snížil ztrátu o 112 milionů korun na 40,5 milionu Kč. Tržby klesly o desetinu na 788 milionů korun.

Vydavatelství Economia po několika letech v červenci opustil šéfredaktor politického zpravodajství a názorové sekce a komentátor HN Jindřich Šídlo. Přešel do internetové jedničky Seznam.cz. Podle informací serveru Hlídací pes.cz přešli do redakce Seznamu také další tři zkušení redaktoři ze sloučených redakcí Aktuálně.cz a HN, a to Václav Dolejší, Radek Nohl a Lucie Stuchlíková, a dále člen užšího vedení Jiří Kubík, který se dosud v Economii staral o sdílený obsah a předtím působil dvacet let v redakci deníku Mladé fronty Dnes.

Viac o dianí v českých médiách: