Print this page

Nový spravodajský portál Info.cz v CNC povedie Půr Foto: CNC

Nový zpravodajský portál, který spustí mediální dům Czech News Center (CNC), ponese název Info.cz. Jeho šéfredaktorem bude dosavadní šéf Eura Michal Půr.

 

 

Uvedlo to dnes vydavatelství s tím, že portál od listopadu nabídne nezávislou seriózní žurnalistiku. Doménu Info.cz měl vydavatel Blesku připravenou pro vznik zpravodajského webu více než rok.

"Zpravodajských a informačních webů vzniká na českém mediálním trhu stále více. Cílem Info.cz je pomoci uživatelům se v tomto současném informačním smogu vyznat, vidět mezi ostatními informacemi ty podstatné, soustředit se na důležité," uvedla generální ředitelka CNC Libuše Šmuclerová.

Největšími hráči mezi zpravodajskými weby jsou iDnes vydavatelství Mafra Andreje Babiše a Novinky, které vlastní Seznam.cz a deník Právo.

CNC je ovládaná Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem a na trhu deníků je jedničkou s podílem 36 procent. Vedle Blesku vydává deníky Aha! a Sport. Na časopiseckém trhu je na druhém místě s tituly jako jsou například Reflex, ABC, Geo a Blesk pro ženy. Nedávno firma dokončila akvizici části portfolia Mladé fronty, včetně deníku E15. Celkově má 3,5 milionu čtenářů a weby patřící CNC mají návštěvnost blížící se 4,5 milionu uživatelů měsíčně.

Půr působil jako externí komentátor slovenského ekonomického týdeníku Trend, v letech 2006 - 2011 jako zpravodaj ČTK v Bruselu, v letech 2011 - 2013 vedl zahraniční, ekonomickou a posléze centrální redakci ČTK. V týdeníku Euro zastával od července 2014 pozici šéfredaktora a od února 2016 ředitele ekonomické divize.