Česká televízia nakúpila v Cannes 14 seriálov

Česká televízia nakúpila v Cannes 14 seriálov

Česká televize (ČT) na mezinárodním veletrhu v Cannes koupila 14 seriálů, mezi kterými je například Noční recepční nebo Broadchurch.

 

 

Mezi seriály koupenými ČT je Noční recepční (The Night Manager). Minisérie natočená podle stejnojmenného románu klasika špionážní literatury Johna le Carrého nabídne dvě herecké hvězdy. Tom Hiddleston jako agent britské tajné služby infiltruje organizaci bezohledného obchodníka se zbraněmi ztvárněného Hughem Lauriem. Další britský seriál Wolf Hall pojednává o Jindřichu VIII. a jeho prvním ministrovi Thomasovi Cromwellovi.

Na tradici severských krimi svým zpracováním naváže australská série The Kettering Incident, zvoucí diváky do Tasmánie, nebo islandský seriál Lapeni, ve kterém vyšetřování zločinu komplikuje propukající bouře i specifický charakter Islanďanů. Čeští diváci budou mít možnost zhlédnout i detektivní seriál Broadchurch, který získal tři britské filmové ceny BAFTA. "Mezi novinkami, které vezeme z Cannes, nechybí ani řada historických a přírodopisných dokumentů, koncertů pro diváky Artu a pořadů pro nejmenší diváky Déčka, třeba norský seriál Hry, který každodenní události dětského života pojímá s nadsázkou a humorem jako výzvy komentované sportovními komentátory," dodal ředitel programu ČT Milan Fridrich.

"S největším zájmem zahraničních vysílatelů a distributorů se letos setkaly nové seriály ČT - Já, Mattoni a Rapl, a také vánoční pohádky," uvedl obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek.

Dodal, že historickou ságu Já, Mattoni by mohli vidět diváci například v Portugalsku nebo Číně. Vysílatelé ze Spojených států uvažují i o koupi formátu připravované minisérie Spravedlnost. Pohádková série Pohádky z mechu a kapradí zase zaujala vysílatele z Maďarska, kde se mohou diváci těšit na filmy Jana Hřebejka Musíme si pomáhat, Pelíšky, Pupendo i seriál Nemocnice na kraji města.

O svých projektech zástupci ČT jednali i s dalšími vysílateli. "Poprvé se uskutečnila například jednání s venezuelskou veřejnoprávní televizí. Hongkongská společnost Eastwest Licence Limited projevila zájem o distribuci našich nových pohádek ve východní Asii a Tichomoří. Ruská televize na veletrhu koupila tři série lifestylového magazínu Herbář i vzdělávací seriál pro děti S Jakubem v přírodě," sdělil Chudárek.

 

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.