Print this page

Český rozhlas získal práva na vysielanie z olympiád 2018 a 2020 Ilustr.foto: MOV

Český rozhlas (ČRo) získal licenci na vysílání z olympijských her v letech 2018 a 2020. Chystá přenosy i živé vstupy a zpravodajství nabídne na všech stanicích, včetně digitálního kanálu ČRo Sport.

 

 

ČTK to dnes oznámil mluvčí rozhlasu Jiří Hošna. Podle něj je ČRo zatím jediným z tuzemských rádií, který má neomezenou licenci na vysílání ze ZOH 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu i LOH 2020 v Tokiu.

"Český rozhlas dává tradičně olympijským hrám ve vysílání velký prostor. Zejména program stanice Radiožurnál nabídne jako vždy živé vstupy, přenosy důležitých sportovních klání i ohlasy českých sportovců či expertů," sdělil ředitel zpravodajství ČRo Jan Pokorný.

Rozhlas získal licenci od společnosti Discovery Communications, která se letos nově stala majitelem veškerých vysílacích práv pro celou Evropu na OH v letech 2018 až 2024. "Bohužel, vše je závislé na financích a ceny sportovních práv začínají dosahovat výše, která se jednoho dne může stát pro česká veřejnoprávní média zcela neakceptovatelnou," uvedl k získání licence generální ředitel ČRo René Zavoral.

Letos v dubnu oznámila získání práv na olympiády v letech 2018 a 2020 od Discovery Česká televize, která je také jako ČRo veřejnoprávním médiem. Naopak třeba německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF v listopadu sdělily, že se s Discovery nedohodly na finančních podmínkách, a olympijské hry v letech 2018 až 2024 tak nebudou přenášet.

Discovery Communications, majitel televizního kanálu Eurosport, koupila vysílací práva od Mezinárodního olympijského výboru loni za 1,3 miliardy eur (zhruba 35 miliard korun). Část přenosů bude Eurosport vysílat volně, část na placeném kanálu.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.