Print this page

Dnes začne vychádzať spravodajský web Forum24 Foto: Svobodné fórum

Dnes zahájí činnost nový český zpravodajský web Forum24, který bude rozšířením názorových stránek Svobodné fórum provozovaných novinářským sdružením Free Czech Media.

Forum24 bude obsahovat všeobecné denní zpravodajství, informace z ekonomiky, kultury a každodenní analýzy politické situace v ČR i ve světě. Šéfredaktorem webu bude jeho vlastník Pavel Šafr. Vyplývá to z informací na stránkách Svobodné fórum.

Svobodné fórum, jako platformu pro svobodné šíření informací a kritickou diskusi vydává Sdružení Free Czech Media vedené Šafrem již dva roky. Po spuštění Fora24 se má stát názorovou sekcí tohoto webu.

V projektu Forum24 má pracovat širší novinářská skupina včetně dosavadních autorů Svobodného fóra. Mezi klíčové spolupracovníky patří Bohumil Doležal, Jefim Fištejn, Jan Jandourek, Zdeněk Šarapatka, Václav Hubinger, Teodor Adamy a fotograf David Těšínský. Editorský a komentátorský tým tvoří Johana Hovorková, Vilém Besser, Jan Scheinost a Jakub Černý.

Forum24 bude provozovat nově založená komerční firma Forum24. Finanční zajištění projektu má být výsledkem veřejné sbírky a úvěru, který se akciová společnost zavázala splatit ze svého podnikání. Dosud prostřednictvím sbírky vybrala 4,5 milionu korun.