Americké mesto používa na vlastnú propagáciu fotku z Prahy

Americké mesto používa na vlastnú propagáciu fotku z Prahy Ilustr.foto: wikipedia/Chosovi

Veľkoformátová fotografia z českej metropoly zdobí v týchto dňoch reklamný autobus, ktorý jazdí na severovýchode USA.

Fotku použili usporiadatelia miestneho umeleckého festivalu na propagáciu akcie, ktorá začína v máji v meste Concord v štáte New Hampshire.

Reklamný autobus spoločnosti Concord Coach, ktorý jazdí medzi New Hampshire a Bostonom, zdobia reklamné heslá a štyri fotografie. Dve z nich zachytávajú Concord a prírodu v jeho okolí, dve ďalšie sú z Európy. Na tretej je pouličný maliar v talianskych Benátkach a štvrtá zobrazuje letný podvečer pri reštaurácii v Riegrových sadoch v Prahe.

Podľa concordského denníka usporiadatelia získali fotky na webovej stránke pexels.com, kam ľudia umiestňujú fotografie na bezplatné komerčné použitie. Autorka pražskej fotografie, Američanka z Ohia ich urobila v roku 2014 pri študijnom pobyte v Prahe.

Podľa denníka Concord Monitor organizátorom využitie fotky z tisíc kilometrov vzdialeného miesta na inom kontinente nepríde nevhodné. "Je to snaha vykresliť Concord ako kultúrne mesto, ktorým je," povedal denníku o kampani Tim Sink za Concordskú obchodnú komoru. Dodal, že reklama má nalákať do mesta ľudí, ktorí ním často len prechádzajú.

Ak ich k tomu inšpiruje fotka zachytávajúca ľudí popíjajúcich pivo s výhľadom na centrum Prahy, kampaň podľa usporiadateľov splní účel.