ČT má novú hovorkyňu

ČT má novú hovorkyňu Foto: ČT

 

 

Novou tiskovou mluvčí České televize je ode dneška Karolína Blinková, která dosud působila v tiskovém oddělení. Vystřídala Alžbětu Plívovou, která odchází na mateřskou dovolenou. Funkci vedoucího komunikace a PR od ní převzal Michal Prokeš. ČT to dnes uvedla v tiskové zprávě. Útvar Komunikace a PR nadále spadá pod výkonného ředitele Víta Koláře.

Prokeš řídil posledních pět let produktovou komunikaci České televize. Blinková nastoupila do ČT v roce 2013 jako specialistka tiskového oddělení, později působila jako zástupkyně tiskové mluvčí. Oba v předchozích letech pracovali také v komunikačních agenturách.

Alžběta Plívová nastoupila do České televize jako tisková mluvčí v roce 2013, od roku 2014 pak zároveň působila jako vedoucí týmu Komunikace a PR, do jehož agendy spadá korporátní, produktová a interní komunikace, mediální partnerství a CSR.

Veřejnoprávní Česká televize hospodaří s rozpočtem 6,9 miliardy korun. Ke konci loňského roku zaměstnávala 2946 lidí, což je meziroční růst o 11 zaměstnanců. ČT vysílá šest televizních programů ČT1, ČT2, ČT24, ČT sport, ČT:D a ČT art.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.