Česká televize natáčí nový seriál Strážmistr Topinka

Česká televize natáčí nový seriál Strážmistr Topinka Foto: ČT

  

Česká televize natáčí na Valašsku nový seriál Strážmistr Topinka. Vychází z televizního seriálu Doktor Martin, ve kterém se už policista Topinka objevil. Nyní se buduje kolem Topinky nový svět, jde o stejné prostředí, ale změnil se žánr na vesnickou detektivku, řekl dnes novinářům ve Velkých Karlovicích režisér Petr Zahrádka, který režíroval i seriál Doktor Martin.

"Topinka v každém díle vyšetřuje nějakou záhadu, takovou úsměvně vesnickou. Najde si také holku a snaží se budovat vztah," uvedl režisér. Topinku ztvárňuje Robert Mikluš, jeho přítelkyni Jenovéfa Boková. "Má postava je svobodná matka, zaplete se s panem Topinkou. Zaujalo ji, jak je naivní, asi měla smůlu na chlapy, on je takový čistý a hodný," uvedla Boková.

Každý případ má podle režiséra nějaké specifikum, jeden je například věnován místnímu fotbalovému klubu, v jiném zase Topinka řeší krádež bankomatu. Jeho nadřízeného z Ostravy ztvárňuje Jiří Bartoška. "Topinka je z něj vyděšený, má z něj respekt. Jedna ze základních vlastností Topinky je, že má problém s autoritami, že jim podléhá," uvedl Mikluš.

V seriálu se také objevuje postava slovenského policisty, zachována zůstala i postava doktora Martina Elingera, kterou v seriálu Doktor Martin ztvárnil Miroslav Donutil.

Podle režiséra by mělo vzniknout 13 dílů seriálu plus jeden delší speciál, tři díly se budou točit nyní na podzim, dva poté v zimě a další na jaře. V příštím roce by měl být seriál hotov, uvedení v televizi se plánuje na leden 2019.