Print this page

Pri dopravnej nehode zomrel moderátor a herec Jakub Zedníček Reprofoto TV Barrandov

  

 

 

Pri dopravnej nehode zomrel herec Mestského divadla Brno Jakub Zedníček. Nešťastie sa stalo v prvých hodinách nového roka, oznámilo divadlo na svojich webových stránkach bez ďalších podrobností.
Zedníček je známy tiež z televíznych obrazoviek. So strýkom Pavlom uvádzal zábavný program TV Barrandov Kurňa, co to je?

 "S hlbokým zármutkom sme prijali správu o tragickej smrti nášho bývalého barrandovského kolegu, herca a moderátora Jakuba Zedníčka. Televízia Barrandov sa pridáva s prejavením úprimnej sústrasti rodine a priateľom," uviedla televízia Barrandov.

Dvadsaťsedemročný Zedníček stvárnil v Brne napríklad Richarda Starkeyho v pôvodnom muzikáli Bítls alebo Buddyho Walsha v komediálnom muzikáli Donaha! Svoje tanečné umenie zúročil ako kapelník v muzikáli Titanic. Činoherný úlohy mal v inscenáciách Jakub a jeho pán alebo Kráľ Lear.

"Odchodom Jakuba Zedníčka stráca Mestské divadlo Brno nielen jedného z talentovaných hercov, ale aj kamaráta a priateľa. V myšlienkach sme všetci s jeho rodinou," uviedli divadelníci na webe.