Print this page

V Česku začne vysielať nová televízia Seznam Reprofoto Seznam TV

Česká internetová jednička Seznam.cz spustí v pátek vysílání vlastního televizního kanálu. Klasický televizní kanál lidé naladí v celoplošném multiplexu 3 Českých Radiokomunikací i u všech hlavních poskytovatelů kabelového, satelitního a IP TV vysílání.  

 

 

Televize Seznam bude nabízet zpravodajství a zábavu. Chce stavět na autorském, originálním obsahu od známých českých tvůrců. Uvedli to dnes zástupci společnosti.

Televize Seznam bude dostupná na téměř celém území České republiky prostřednictvím terestrického vysílání Českých Radiokomunikací. Přibližně 2,1 milionu domácností ji pak bude moci sledovat také skrze partnerské poskytovatele, jakými jsou například UPC, Skylink, O2 TV, DigiTV, T-Mobile TV a 15 dalších. Diváci O2 TV navíc budou mít jako první přístup i do archivu Stream.cz.

"O vlastním televizním kanále jsme začali poprvé uvažovat loni v létě. K jeho spuštění nás vedl fakt, že v Seznamu vyrábíme spoustu kvalitního video obsahu. Vedle Seznam Zpráv a Stream.cz tak přidáváme další platformu, na které ho lidé mohou sledovat," uvedl místopředseda představenstva Pavel Zima. Seznam denně vytvoří 250 článků a zhruba pět hodin videa.

Kanál bude v průběhu celého dne kombinovat proud aktuálního zpravodajství a autorských pořadů. "Formát naší televize se odlišuje od tradičního modelu zpravodajských stanic, v programu se střídají živá interaktivní studia a kvalitně, do hloubky zpracované příběhy, fenomény a kauzy ve formě delších pořadů," uvedl ředitel divize Zpravodajství a TV Jakub Unger.

Denně od 18:00 hodin televize nabídne analytické Večerní zprávy, politicko-ekonomický Duel a magazíny o dění ve sportu a světě slavných. Večerní hlavní vysílací čas vyplní premiéry pořadů z dílny Seznamu. Pondělí bude patřit osobnostem, úterý kauzám a reportérům, středa kontaktním pořadům s diváky. Ve čtvrtek se bude stanice věnovat byznysu a datovým analýzám, pátek přinese portréty slavných. O víkendu diváky čekají zábavné pořady a seriály z dílny Stream.cz.

Programem provede například Olga Šípková, která bude jedním z moderátorů každodenního lifestylového studia Ráno na gauči, Filip Horký a Jiří Hošek nabídnou sondy do života v Česku i ve světě. Nové pořady představí i Sabina Slonková, Helena Šulcová, Tereza Willoughby či sportovní expert Luděk Mádl. V nové podobě uvede televize i video formáty z webu Seznam Zprávy, jakými jsou investigativní Zvláštní vyšetřování režisérské dvojice Vít Klusák-Filip Remunda, večerní rozhovory z cyklu Výzva či satirický pořad Jindřicha Šídla Šťastné pondělí.

Reklamní prostor ve vysílání si dosud objednalo 14 významných značek. Patří mezi ně například Plzeňský Prazdroj, Česká spořitelna nebo KKCG. "Není naší ambicí uživit novou Televizi Seznam už v prvním roce jejího fungování z reklamy. Zájem inzerentů a agentur je pro nás velmi dobrým signálem potvrzujícím důvěru trhu v Seznam a jeho produkty," dodal obchodní ředitel Seznam.cz Martin Švarc.

Seznam.cz, jehož weby měsíčně navštíví přes 7,5 milionu uživatelů měsíčně, vlastní jeho zakladatel Ivo Lukačovič. Firma provozuje internetový vyhledávač, e-mailovou službu, zpravodajský portál Novinky.cz a Seznam Zprávy, mapový server Mapy.cz nebo oborové weby jako Sreality a Sauto. Zaměstnává kolem 1200 lidí a předloni zvýšil čistý zisk o devět procent na 1,1 miliardy korun. Tržby vzrostly meziročně o desetinu na rekordních 3,7 miliardy Kč. Za loňský rok společnost očekává zhruba stejné tržby.