Boxujúci novinár zo Zemanovho štábu zomrel

Boxujúci novinár zo Zemanovho štábu zomrel Reprofoto ČT

 Vo veku 73 rokov zomrel Karel Slezák, ktorý bol ústrednou postavou incidentu z volebného štábu českého prezidenta Miloša Zemana.

 Informáciu priniesol web denníka Blesk, ktorému to povedal jeho priateľ Rostislav Osička. Slezák mal podľa neho slabé srdce.

"Zomrel dnes. Jeho žena mi písala, že Karel zomrel, viac mi k tomu povedať nemohla," povedal Blesku Osička.

Slezák v Zemanovom volebnom štábe v pražskom Top Hoteli udrel päsťou kameramana servera iDNES.cz. Sám bol na akciu akreditovaný ako novinár. Po incidente ho Syndikát novinárov vylúčil zo svojich radov. Slezák podľa riadiaceho výboru organizácie svojím konaním poškodil prestíž a záujmy Syndikátu novinárov.

Viac: Ľudia v Zemanovom volebnom štábe fyzicky napadli novinárov

Na videu je vidieť, ako novinári v hoteli, kde Zeman predtým so svojím štábom a priaznivcami sledoval výsledky prezidentských volieb, natáčali a fotografovali kolaps muža, ku ktorému neskôr prišli záchranári. Dvaja muži týchto novinárov vykazovali z miestnosti, fyzicky ich napádali a nadávali im. Okrem iného zhodili jednému novinárovi z rúk kameru.

Slezák sa neskôr prostredníctvom syndikátu ospravedlnil a uviedol, že v štábe konal pod vplyvom emócií. Polícia na konci januára oznámila, že konflikt vyšetruje pre podozrenie z výtržníctva. Trestné oznámenie v kauze podal jeden z novinárov.