O2 TV spustí kanál o futbale a bude vysielať dva zápasy českej ligy

 O2 TV spustí kanál o futbale a bude vysielať dva zápasy českej ligy Foto: O2 TV

Digitální televize O2 TV spustí od srpna nový kanál O2 TV Fotbal a od nové sezony bude vysílat více fotbalových přenosů, než tomu bylo na dosavadním kanálu O2 Sport. Rovněž bude nově vysílat z každého kola české první ligy dva zápasy. Dosud měla práva jen na jeden.

 

 

Vedle toho se připravuje speciální hodinový pořad, který divákům nabídne ucelený přehled o všech odehraných zápasech fotbalové ligy. "První liga a Liga mistrů patří ve sledovanosti a v popularitě k tomu nejžádanějšímu na trhu. I proto jsme se rozhodli zajistit exkluzivní práva na další volbu z české ligy. Zejména s ohledem na to, že nová samostatná liga přinese větší transparentnost a velký důraz na profesionalitu," vysvětlil ředitel O2 TV David Duroň v tiskové zprávě.

V nové sezoně první ligy by mělo být novinkou testování videorozhodčího. FAČR se do tohoto projektu UEFA přihlásila. "O2 TV k tomu chce výrazně pomoci svojí technologií," dodal Duroň.

O2 měla v této sezoně i práva na anglickou ligu, o ta však pro novou sezonu přišla. Místo toho bude vysílat přenosy z klubových televizí Arsenalu, Manchesteru United, Barcelony a Juventusu a také přímé přenosy ze Španělského, Italského a Francouzského poháru. Už o tomto víkendu odvysílá finále Italského poháru mezi AC Milán a Juventusem Turín a Španělského poháru mezi Barcelonou a Sevillou.

"Celý obsah zabalíme do speciálního nového kanálu O2 TV Fotbal, který plánujeme spustit v srpnu. Diváci nepřijdou ani o populární multidimenzi, kdy budou opět moci vybírat ze všech utkání Ligy mistrů, z oblíbené volby pohledů kamer a nově připravujeme pro první českou ligu speciální MD kanály s živými statistickými informacemi o hráčích a se speciálním virtuálním pohledem na utkání," popsal výkonný ředitel O2 Sport Marek Kindernay.

Sledujte nás na stránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v ČR: