Print this page

Hollywoodski producenti kúpili seriál slovenskej DNA Production Foto: DNA

Produkčná spoločnosť, ktorú vlastnia hollywoodski herci a producenti Ben Affleck a Matt Damon, kúpila práva na sfilmovanie minisérie Spravedlnost, ktorú slovenská produkčná spoločnosť DNA Production natočila pre Českú televíziu.

 

Foto: DNA

V dohľadnej dobe sa tak na televízny trh dostane americká verzia minisérie tvorcov zo Slovenska. „Je to neuveriteľný pocit, o niečom podobnom sme ani len nesnívali. Nesmierne si to vážime,“ povedal producent Rasťo Šesták.

Len pred dvoma týždňami získala miniséria od producenta Rasťa Šestáka a režiséra Petra Bebjaka sošku Českého leva.

Príbeh začína, keď dvadsaťročná Lily pribieha v šoku uprostred noci do bytu svojho otca, policajného vyšetrovateľa Richarda, aby mu celá od krvi povedala, že v sebaobrane zabila svojho milenca. Potom, čo Richard zistí, že zavraždeným je prominentný sudca Kowalský, rozhodne sa dcéru kryť. Zametie stopy a telo zakope. Keď sa Kowalského pozostatky napokon nájdu, vyšetrovanie je pridelené práve kriminalistickému tímu, ktorý vedie Richard. V priebehu vyšetrovania však zisťuje, že dôkazy, ktoré získavajú, sú v rozpore s verziou jeho dcéry. Vraha síce divák pozná od začiatku, ale až do konca ostáva v napätí, pretože okolnosti a príčiny vraždy, ktorá ovplyvnila množstvo životov, sa dozvedá až postupne.

Foto: DNA


DNA Production stojí aj za seriálmi Za sklom, Odsúdené, Dr. Ludsky, Mesto tieňov, Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Ako som prežil, Mordparta, Kriminálka Anděl, Specialisté. Natočil aj filmy, napríklad Marhuľový ostrov alebo Čistič.

V súčasnosti tím - režisér Peter Bebjak a producent Rasťo Šesták - nakrúcajú pre TV JOJ minisériu Trhlina na motívy rovnomennej knihy Jozefa Kariku, rozprávku Vianočné želanie pre RTVS a pripravujú aj film Správa o úteku dvoch Slovákov z koncentračného tábora Osvienčim podľa knihy Čo Dante nevidel.

Spravedlnost:
Réžia: Peter Bebjak
Scenár: Tomás Bombík, Peter Bebjak
Kamera: Martin Žiaran
Hrajú: Ondřej Vetchý, Martin Finger, Elizaveta Maximová,
Jitka Schneiderová, Lukáš Vaculík ai.
Rok vysielania: 2017