Print this page

Detská hviezda seriálu Stranger Things bude veľvyslankyňou UNICEF v boji proti šikane a chudobe Foto z filmu

Britská herečka Millie Bobby Brownová, známa predovšetkým zo sci-fi seriálu Stranger Things, sa dnes vo svojich 14 rokoch stala najmladšou veľvyslankyňou dobrej vôle Detského fondu OSN (UNICEF). Chce sa zamerať na boj proti šikanovaniu a chudobe.

 

"Je to splnený sen," uviedla Brownová vo vyhlásení. "Teším sa na to, ako sa stretnem s toľkými deťmi a mladými ľuďmi, s koľkými to len bude možné, teším sa na ich príbehy a na to, ako sa stanem ich hlasom," uviedla dievčina. Podľa UNICEF bude mať Brownová za úlohu upozorňovať na práva detí a ďalšie záležitosti spájané s mládežou, ako je prístup k vzdelaniu, dopady násilia, šikanovania a chudoby.

"Deti sú svojimi najlepšími obhajcami. Viem, že sa Millie vrhne do obrany práv zraniteľných detí a mládeže po celom svete s plným nasadením," povedala podľa agentúry Reuters Henrietta Foreová z UNICEF.

Millie Bobby Brownová je tiež najmladším človekom, ktorý sa dostal na zoznam sto najvplyvnejších osobností na svete časopisu Time. Dvakrát bola nominovaná na televíznu cenu Emmy za rolu dievčaťa menom Eleven v seriáli Stranger Things streamingovej spoločnosti Netflix.

Veľvyslanci dobrej vôle UNICEF sa v minulosti stali napríklad bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham, herci Orlando Bloom a Liam Neeson alebo speváčka Shakira.