Print this page

Rada Audiovizuálneho fondu volila riaditeľa Foto: AVF

 Rada Audiovizuálneho fonfu potvrdila vo funkcii doterajšieho riaditeľa.

 

Rada Audiovizuálneho fondu na svojom piatom rokovaní dňa 30. apríla 2019 vypočula prihlásených kandidátov na funkciu riaditeľa. Po vypočutí a rozprave zvolila prof. PhDr. Martina Šmatláka na funkčné obdobie v trvaní päť rokov.

Je to v poradí už tretie funkčné obdobie Šmatláka vo funkcii.

Martin Šmatlák (1961) v roku 1984 ukončil štúdium odboru filmová veda na Divadelnej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave, na ktorej v roku 1985 úspešne absolvoval aj štátnu rigoróznu skúšku na titul PhDr. a v roku 1997 habilitačné konanie na vymenovanie za docenta. Prezident SR ho  19. 11. 2014 vymenoval za vysokoškolského profesora.

Po skončení štúdií pracoval v Slovenskej akadémii vied a vo vydavateľstve Obzor ako jeden zo zakladajúcich redaktorov a neskôr ako vedúci redaktor časopisu Dialóg. V rokoch 1991 až 1993 pôsobil ako riaditeľ Slovenského filmového ústavu, od roku 1993 pedagogicky pôsobí na VŠMU v Bratislave, kde popri pedagogickej činnosti vykonával aj funkcie vedúceho katedry Produkcie a distribúcie filmového umenia a multimédií, prodekana Filmovej a televíznej fakulty, prorektora pre zahraničie a styk s verejnosťou a predsedu akademického senátu VŠMU. V súčasnosti je členom správnej rady VŠMU a členom akademického senátu FTF.

V rokoch 1998 až 2000 pracoval ako riaditeľ koncepcie a stratégie v Slovenskej televízii, v rokoch 2001 a 2002 bol generálnym riaditeľom sekcie médií a audiovízie na Ministerstve kultúry Slovenskej republiky. Neskôr bol výkonným riaditeľom Klubu reklamných agentúr Slovenska a v období 2003 až 2007 pracoval v TV JOJ ako šéfredaktor vlastnej tvorby a manažér akvizícií.