Print this page

Avengers: Endgame v predaji lístkov prekonal film Titanic (VIDEO) Foto z filmu

Vyvrcholenie filmovej série o tíme superhrdinov Avengers už predstihlo film Titanic a posunulo sa na druhú priečku v historickom rebríčku filmov podľa absolútnych tržieb za vstupenky.

 

Americké médiá dnes uviedli, že Avengers: Endgame už pri druhom premietacom víkende vybral po celom svete približne 2,189 miliardy dolárov. Filmu Avatar, ktorý vedie tabuľku globálnych tržieb s čiastkou 2,78 miliardy dolárov, pritom prekonanie méty dvoch miliárd dolárov trvalo 47 dní.

Najnovší film o komiksových hrdinoch vydavateľstva Marvel Comics po svojej premiére 26. apríla prekonal všetky finančné rekordy pre prvý premietací víkend. Len v Spojených štátoch ľudia na vstupnom do kín zaplatili 357 miliónov dolárov, čo je o milión viac, než boli náklady na výrobu snímky.

Avengers: Endgame má teda šancu prekonať akčné sci-fi Avatar z roku 2009 a stať sa finančne najúspešnejším filmom všetkých čias. Televízia CNBC uvádza, že analytici predpovedajú novej produkcii Marvel Studios celkové tržby v kinách medzi 2,7 miliardy a 3,5 miliardy dolárov.

Porovnávanie vybraného vstupného v absolútnych číslach má svoje nedostatky, pretože nezohľadňuje infláciu. Server Box Office Mojo, mapujúci tržby filmov, má aj rebríček, ktorý tento faktor započítava, sú v ňom však iba čísla z amerických kín. Avatar je v ňom až na 15. mieste s odstupom miliardy dolárov na vedúcu snímku Odviate vetrom z roku 1939. Avengers: Endgame dnes bol v tomto hodnotení na 42. pozícii.