Print this page

Film Správa od slovenských tvorcov mieri do kín v USA a ďalších krajín (VIDEO) Foto: DNA Production

Film režiséra Petra Bebjaka o úteku Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu z koncentračného tábora v Osvienčime a o správe, ktorá napokon zachránila životy státisícom ľudí, uvidia aj diváci v amerických kinách.

 

Prinesie im ich tam renomovaná spoločnosť Samuel Goldwyn Films.

„Tento film človeka chytí za srdce, ale aj inšpiruje. Peter Bebjak dokázal citlivo prepojiť historickú presnosť s osobnou skúsenosťou ústredných postáv. Výsledkom je strhujúci a vizuálne invenčný zážitok. Noel Czuczor a Peter Ondrejička dokázali zachytiť fyzickú trýzeň života v koncentračnom tábore, nebezpečenstvo úteku a pocit trápenia, keď si uvedomili, že túto hroznú pravdu svet nie je pripravený prijať. Je pre nás cťou byť súčasťou tohto filmu,“ napísal Peter Goldwyn, prezident Samuel Goldwyn Films.

"Ak sa jeden z najvýznamnejších ľudí v americkom filmovom priemysle o našom filme, režisérovi a hercoch vyjadruje s takým uznaním, je to pre nás nesmierne ocenenie a veľmi si to vážime. Rovnako ako to, že sa film Správa vďaka tejto spolupráci dostane do kín v celých USA.

Niečo podobné je pre slovenskú kinematografiu absolútne jedinečné," povedal producent Rasťo Šesták, DNA Production.

Okrem USA sa film bude premietať napríklad aj vo Veľkej Británii, Francúzsku alebo Japonsku, v tejto chvíli už v siedmich krajinách, oznámil producent.