Print this page

Johnny Depp sa po verdikte o domácom násilí už neobjaví vo filme Fantastické zvery (VIDEO) Foto z filmu

Americký herec Johnny Depp sa po rozsudku britského súdu, ktorý sa týka domáceho násilia, už neobjaví v ďalšej časti filmovej série Fantastické zvery.

Depp na Instagrame informoval, že ho štúdio Warner Bros požiadalo, aby sa stiahol z role kúzelníka Grindelwalda, a on to "vo svetle nedávnych udalostí" urobil. Deppovi právnici oznámili, že sa proti verdiktu odvolajú.
Londýnsky súd v pondelok zamietol Deppovu žalobu kvôli článku, v ktorom ho bulvárny denník The Sun označil za manželského násilníka. Podľa sudcu sú obvinenia na Deppovu adresu "vo svojej podstate pravdivé", pretože sa preukázalo, že väčšina spomínaných útokov Deppa na jeho vtedajší manželku Amber Heardovú sa skutočne odohrali.

"Chcem vám dať vedieť, že ma štúdio Warner Bros. požiadalo o to, aby som opustil film Fantastická zvery, čo rešpektujem a žiadosti som vyhovel," napísal Depp. "Mám v úmysle dokázať, že obvinenia proti mne sú nepravdivé," dodal.
Zástupcovia Warner Bros. potvrdili, že Depp v pripravovanom treťom diele ságy natočenej podľa predlohy autorky kníh o Harrym Potterovi J.K. Rowlingovej už hrať nebude, role černokňažníka Gellerta Grindelwalda sa zhostí niekto iný.

Kniha Fantastické zvery a ich výskyt bola pôvodne fiktívnym dielom, ktoré Rowlingová spomenula v knihách o Harrym Potterovi, neskôr ju ale napísala a vydala.

Jej fiktívnym autorom je Mlok Scamander, ktorý je v podaní Eddieho Redmaynea zároveň hlavnou postavou filmového prepisu. Depp sa objavil v oboch doteraz nakrútených dieloch - Fantastické zvery a ich výskyt (2016) a Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny (2018).