Print this page

Padla prvá klapka nového filmu Jozef Mak, pozrite sa, kde všade sa bude natáčať (FOTO) Foto: DNA Production

V polovici minulého týždňa padla prvá klapka filmu Jozef Mak, ktorý pre RTVS nakrúca spoločnosť DNA Production na čele s producentom Rasťom Šestákom a režisérom Petrom Bebjakom.

RTVS a DNA Production spojili sily, aby v novom šate priniesli príbeh “človeka milión”, na motívy románu Jozefa Cígera-Hronského Jozef Mak. Nový film by sa na obrazovkách RTVS mal objaviť ešte v tomto roku.

“Príbeh Jozefa Maka - človeka milión - je súčasťou zoznamu povinnej literatúry na školách už celé desaťročia. Všetci ho poznáme, ale pravda je, že málokto ho naozaj čítal. A pritom je to úžasné dielo plné vášní všetkého druhu. Ukazuje nám hrdinu, ktorému rozumieme, človeka, akých stretávame veľa, ale o to je zaujímavejší. Chceme na obrazovky priniesť príbeh, ktorému porozumejú diváci všetkých vekových kategórií a ktorý ukáže, že slovenská klasika nám má čo ponúknuť,” povedal producent Šesták.

Foto: DNA

Jozef Mak sa nakrúca v Múzeu oravskej dediny v Zuberci, kde DNA Production pre RTVS vyrábala aj rozprávku Vianočné želanie. Ďalšími filmovacími lokáciami sú napríklad Komárno či Banská Štiavnica.

Hlavnú rolu Jozefa Maka stvárni Dávid Hartl, vo filme uvidíme aj Judit Bárdos, Tomáša Maštalíra, Dianu Mórovú, Alexandra Bártu, Janu Kvantikovú či Juditu Hansman.
Réžia je v rukách Petra Bebjaka, hlavným kameramanom je Martin Rau a scenár napísal Ondrej Šulaj.

Film bude súčasťou vianočnej programovej ponuky RTVS.