Print this page

India žiada Netflix o vystrihnutie 5 scén z nového seriálu (VIDEO) Foto: Netflix

Indický vládny úrad na ochranu práv detí požiadal políciu, aby začala vyšetrovať streamovaciu spoločnosť Netflix v súvislosti s televíznym seriálom Ženy z Bombaja. Podľa sťažovateľov obsahuje scény, ktoré porušujú práva detí.

 Indická národná komisia pre ochranu práv detí (NCPCR) požiadala americkú streamovaciu spoločnosť o vystrihnutie piatich problematických scén, a písomne ​​vyzvala veliteľa bombajskej polície, aby začal konanie.

Seriál Ženy z Bombaja (Bombay Begums) prináša príbehy pätice žien z rôznych spoločenských skupín a ich živote v tomto meste. Seriál sa začal vysielať minulý týždeň.

NCPCR chce, aby Netflix vystrihol päť scén, ktoré podľa jeho názoru odporujú indickému práve ochrany mladistvých. V príbehoch sú totiž vidieť deti pri tom, ako užívajú drogy alebo si robia neslušné selfies v škole.

Štart seriálu sprevádzali protesty na twitteri a skupiny ochrancov práv detí požadovali jeho zastavenie. NCPCR dala spoločnosti Netflix na konzultáciu s právnikmi dva dni.

Agentúra Reuters píše, že Netflix rovnako ako Amazon Prime Video v poslednej dobe čelia v Indii sťažnostiam kvôli obscénnostiam a urážkam náboženského cítenia v ich produkcii. India pre obe spoločnosti predstavuje rozvíjajúce sa trhy.