Print this page

Konzervatívny výber nečakane skončil Foto: Sme rodina

Koniec webu oznámil zakladateľ Posledný Križiak.

 

 

Konzervatívny výber spustil Milan Krajniak na jar 2015, ktorý do vtedy pulikoval pod pseudonymom Posledný Križiak. Keď o niekoľko mesiacov ohlásil kandidatúru do parlamentu na kandidátke hnutia Sme rodina, predseda hnutia Boris Kollár sa stal jedným z hlavných komentátorov webu a Sme rodina, jedným z najčastejšie promovaných politických subjektov na webe.

Po parlamentných voľbách 2016 sa Krajniak stal poslancom NR SR. „Novým vydavateľom Konzervatívneho výberu sa stáva spoločnosť SUMICRAFT, s.r.o. Jej majiteľom je redaktor a editor Konzervatívneho výberu Michal Šumichrast," oznámil minulý rok na webe Krajniak. O strane Sme rodina sa písalo len pozitívne.

Novým šéfredaktorom sa stal Juraj Poláček, zakladateľ webu medzičas.sk, kde nájdete nenávistné články k utečencom, naopak obdivné k putinovskému Rusku. Poláček bol v minulosti členom strany SaS, pomáhal so zakladaním strany Zmena. Pod jeho vedením sa Konzervatívny výber dostal na úroveň konšpiračných a proruských webov ako je Zem a Vek, Hlavné správy či rádio Slobodný vysielač, kde má Poláček spolu s ďalším redaktorom Medzičasu a Konzervatívneho výberu Petrom Králikom svoju reláciu. Ako vnímal takýto obsah zakladateľ? "Nie, nepáčili sa mi tam viaceré témy alebo ich spracovanie, ale už som nebol vydavateľ, takže som to akurát niekoľkokrát Polačekovi povedal," povedal pre Omédiách.com Krajniak.

Odporúčame aj: Medzi Konzervatívnym výberom, Medzičasom a Slobodným vysielačom nie je rozdiel

Tento týždeň web skončil. Jeho adresa na webe je presmerovaná na web Milana Krajniaka poslednykriziak.sk. A prekliky na články sú nefunkčné. Nečakaný koniec webu oznámil Krajniak. „Po niekoľkých mesiacoch sa ukázalo, že novému vydavateľovi sa nepodarilo získať financie na ďalšie fungovanie portálu Konzervatívny výber. Ako zakladateľ som sa snažil portálu pomôcť, ale vzhľadom na moju politickú angažovanosť nemám dostatočnú časovú ani finančnú kapacitu, aby som vydávanie Konzervatívneho výberu opäť prevzal," napísal Krajniak na svojom webe Poslednýkrižiak.sk.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás na facebooku.