Print this page

Harabin šíri hoax o nebezpečnej ihle pri tankovaní Reprofoto TV Markíza

Štefan Harabin je posledné obdobie mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach. Píše pre Zem a Vek a šíri nezmysly.

 


Bývalý minister spravodlivosti za HZDS a bývalý predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin dnes na svojom facebookovom profile zverejnil fotografiu rukoväte tankovacej pištole z pumpy, na ktorej je striekačka a text, že na "bezinkách v BA sú ihly infikované HIV, tak si dávaj pozor. Je to v tankovacej pištoli a že už našli 5 ihiel."

 

Harabin k tomu napísal komentár: „Dúfam, že sa týmto polícia už zaoberá, lebo pokiaľ je to pravda, ide o zjavnú trestnú činnosť mimoriadne nebezpečnú, extrémneho charakteru."

Odkaz na tento status podpísaný Štefanom Harabinom je aj na webe hrabin.sk.

Odporúčame aj: Youtuber Harabin má vlastnú reláciu v rádiu

Ide o hoax - vymyslenú poplašnú správu. Fotka nie je z Bratislavy.

 

Zverejnila ju už skôr na facebooku Jacqueline Medina z Californie. Fotka je podľa jej slov z incidentu, ktorý sa stal jej otcovi 22. mája tohto roka pri tankovaní v Moreno Valley v Californii. "Keď bol môj otec na ceste do práce, zastavil sa na čerpacej stanici v Moreno Valley, keď zdvihol trysku čerpadla, tak tam našiel ihlu." Ďalej píše, ako sa jej otec preľakol a šiel na vyšetrenie do nemocnice, aby zistil, či sa niečim neinfikoval.

Medina píše o tom, že prípadom sa zaoberá polícia a že o tom informovali aj miestne americké médiá, medzi tým stanica Fox 11 a ďalšie. Niektoré upozornili na podobnosť s hoaxom o infekčnej strikačke na pumpách, ktorý sa šíril už od roku 2000.

Harabin fotku zdieľa s tým, že upozorňuje na udalosť v Bratislave.

Fotky aj s komentárom o hrozbe HIV na pumpách v Bratislave len za pár hodín zdieľali od Harabina stovky ľudí.