Print this page

Šíriteľ konšpirácií Lukáš Machala bude radiť ministerke Reprofoto youtube SlovakProspects.com

Vláda dnes vymenovala Lukáša Machalu za do funkcie generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

 Lukáš Machala je synom Drahoslava Machalu, ktorý v minulosti radil Vladimírovi Mečiarovi aj Robertovi Ficovi. Lukáš Machala bol doposiaľ mediálnym poradcom Andreja Danka.Okolo SNS a jej kandidátiek sa pohybuje už dlhšie. V minulosti bol poslancom za SNS v Dúbravke ale aj členom Rady STV. Bývalý šéf marketingu SZĽH Štefan Nižňanský potom, ako sa stal šéfom STV, si Lukáša Machalu vybral za právneho poradcu topmanažmentu televízie. Machala nostal len pri právnej pomoci, rozprával aj do spravodajstva. Podľa bývalej redaktorky relácie Reportéri Martiny Kubániovej zasahoval do práce redaktorov: "Lukáš Machala sa spolu s riaditeľom STV Š. Nižňanským zúčastnil na "špeciálnej" projekcii reportáže o sociálnom podniku ARVIK niekoľko hodín pred vysielaním, ktorú následne Nižňanský zastavil. Lukáš Machala reportáž komentoval, mňa ako autorku vypočúval a hodnotil," povedala Kubányiová pre mediálne.sk.

Reprofoto FB Luky Machala/aktuality.sk

Machala, v čase keď radil Dankovi sa zviditeľňoval aj tým, že šíri konšpirácie, napríklad o iluminátoch, upozornil web Aktuality.sk Ako člen výkonného výboru SZĽH sa vyhrážal novinárovi priamo vo vysielaní žalobou.

Viac: Machala sa vyhrážal novinárovi

Keď mu novinár chcel položiť otázku ohľadom jeho politického angažovania sa, nenechal ho dopovedať otázku a skočil mu do reči. "Pozor na ďalšiu otázku, lebo príde žaloba z mojej strany, na toto si dávajte pozor," povedal Machala a dodal, že je nielen novinár ale aj advokát.