Print this page

Ruská armáda chce v boji s nepriateľom využívať parapsychológiu Titulka armejskij sbornik

Ruská armáda zaraďuje do rastúceho arzenálu svojich vojnových prostriedkov parapsychológiu.

Informujú o tom miestne médiá s odkazom na článok v oficiálnom vojenskom mesačníku Armejskij sbornik. Mimozmyslové vnímanie, označované mnohými odborníkmi za nevedeckú poveru, má ruským vojskám pomôcť prenikať do mysle protivníka.

Autorom článku Supervoják pre vojny budúcnosti je plukovník Nikolaj Poroskov, ktorý odkazuje na výskumy vykonávané v bývalom Sovietskom zväze v 80. rokoch minulého storočia. Špeciálne ruské jednotky vraj neskôr využívali poznatky sovietskych expertov vo vojnách proti čečenským separatistom.

S pomocou parapsychologických metód by podľa Poroskova mohla ruská armáda odhaľovať zámery nepriateľa, vykonávať "neverbálne výsluchy" a pozrieť protivníka skrz naskrz. Bojová parapsychológia vraj pomáha pri výučbe jazykov, umožňuje dlhšiu dobu nejesť a nespať a uľahčuje dokonca liečbu zranenia.

Parapsychologickými metódami by Rusi mohli bojovať aj proti teroristom, pretože by mohli včas odhaliť ich plány. Možné by bolo diaľkovo ovládať techniku ​​a čítať tajné dokumenty uzamknuté v sejfoch, píše časopis.

Agentúra RBK, ktorá na Poroskovov článok upozornila, požiadala o komentár člena vedenia ruskej akadémie vied Jevgenija Alexandrova, ktorého názor je jednoznačný: parapsychológia je výmysel založený na lži.