Print this page

Podvodná stránka zneužíva Aktuality.sk, Slovenskú sporiteľňu a meno známeho podnikateľa

Na facebooku sa šíri ďalšia varianta podvodu s predajom kryptomeny.

Podvodná stránka sa navonok tvári, že ide spravodajský portál aktuality.sk, spomína Slovenskú sporiteľňu a a do popredia dáva logá ďalších známych slovenských médií, len aby pritiahla pozornosť ľudí na svoj podvodný biznis. Podvodná stránka láka potenciálne obete cez sponzorované odkazy na facebooku. Ak naň návštevník klikne, ocitne sa na falošnej stránke pripomínajúcej web Aktuality.sk. Prekliky z týchto stránok následne smerujú k projektu Bitcoin Era, kde ľudí nabádajú založiť si účet.

Existuje v slovenskom aj anglickom jazyku.
Ide o ďalšiu podvodnú aktivitu s predajom kryptomeny z adresy https://cryptoproect.online/ , ktorá propaguje platformu Bitcoin Era, a nepravdivo informuje, že s ňou Slovenská sporiteľňa spustila spoluprácu. Rovnako zneužíva aj tvár a meno podnikateľa Ivana Chrenka.

Odporúčame aj: Podvodníci zneužili meno Maštalíra, Jobusa, TA3 aj otca Jána Kuciaka

Slovenská sporiteľňa sa od aktivít dištancuje a klientov upozorňuje, aby boli obozretní a nenechali sa oklamať. „Ide o nepravdivé informácie a podnikáme všetky dostupné kroky aby sme zamedzili šíreniu tejto správy. Banka s danou spoločnosťou nespolupracuje v žiadnej oblasti,“ reagovala vo vyhlásení Slovenská sporiteľňa.