Print this page

Šírenie poplašnej správy o nakazených koronavírusom je trestný čin, upozorňuje ministerstvo Ilustr. foto UVZ

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo upozornenie, ktorým chce zastaviť šírenie rôznych neoverených informácií o tom, že na Slovensku sú potvrdené prípady ochorenia koronavírusom.

„V uplynulých 24 hodinách sa zvýšila intenzita "zaručených správ" o potvrdenom prvom ochorení COVID-19 (koronavírus) na Slovensku. Upozorňujeme, že šírenie poplašnej správy sa považuje za trestný čin,“ napísalo ministerstvo na facebooku.

Ministerstvo zdravotníctva dostáva okamžité informácie o výsledkoch preverovaných vzoriek od kolegov z Úradu verejného zdravotníctva a zatiaľ žiaden pozitívny nález neeviduje.
Ministerstvo zároveň dodáva, že doposiaľ boli preverované 113 vzorky pacientov a všetky vyšli s výsledkom NEGATíVNY.

Odporúčame aj: Pozrite si interaktívnu online mapu, ako sa koronavírus z hodiny na hodinu šíri (VIDEO)

V súvislosti s koronavírusom zaviedlo Slovensko viacero celoštátnych opatrení a Svetová zdravotnícka organizácia na zníženie infekcie radí ľuďom dodržiavať tieto základné opatrenia:

Ak ste sa stretli so šírením nepodložených informácií o potvrdených prípadoch infekcie, dajte nám vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., chystáme článok o šírení hoaxov v súvislosti s ochorením COVID-19 (koronavírus).

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.