Print this page

Falošný článok zneužíva meno guvernéra NBS Petra Kažimíra (FOTO) Foto: NBS

Podvodná platforma Bitcoin Code za posledné mesiace zneužila mená viacerých známych osobností a urobila z nich boháčov, investorov či naopak podvodníkov.

Platforma pomocou nepravdivých príbehov a falošných stránok ponúka investície do kryptoaktív, nabáda slovenských spotrebiteľov k investovaniu a sľubuje vysoké výnosy.
Tentokrát podvodníci s kryptomenou zneužili meno bývalého ministra financií a dnes guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra.

Na podvodnej stránke je informácia, že investoval do kryptomeny, pričom stránka má logo známych svetových médií a tvári sa ako spravodajský web Aktuality.sk.

Podvodná stránka

„Národná banka Slovenska upozorňuje, že ide o klamlivú reklamu. Internetové stránky, ktoré propagujú podobné platformy sa pritom vyvíjajú (vznikajú a zanikajú) veľmi dynamicky a tvária sa, že ich propagujú známe osobnosti. Na internete sa dajú nájsť opakovane, preto je potrebné byť mimoriadne ostražitý,“ upozorňuje NBS, ktorá podáva trestné oznámenie.

Platformy sú na internete komunikované aj inými formami reklamy a reklamnými článkami.

Odporúčame aj: Podvodníci zneužili meno Maštalíra, Jobusa, TA3 aj otca Jána Kuciaka

"Národná banka Slovenska týmto upozorňuje spotrebiteľov, že investovanie do kryptoaktív nepodlieha jej dohľadu a dôrazne vyzýva spotrebiteľov k zvýšenej obozretnosti."

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.