Print this page

Ďuriš-Nicholsonová: S konšpirátormi, ktorí sa vydávajú za novinárov, ako Daňo či Vasky, sa musíme vedieť vysporiadať (VIDEO) Archív L.Ď.N.

Sloboda médií by mala vytvárať bezpečné prostredie pre skutočných (investigatívnych) novinárov a nie pre trollov a konšpirátorov, myslí si europoslankyňa zo Slovenska Lucia Ďuriš Nicholsonová.

 

Novinári, ktorí nám prinášajú dôveryhodné informácie, si zaslúžia byť chránení pri hľadaní pravdy, povedala Lucia Ďuriš Nicholsonová v Európskom parlamente.

S konšpirátormi, ktorí sa vydávajú za novinárov, a pritom zahlcujú internet dezinformáciami, hoaxami a hate speech, sa musíme vedieť vysporiadať. Ako s Vaským a s Daňom, napríklad, dodala europoslankyňa na Facebooku.

Upozornila, že dezinformačné weby nie sú spoľahlivé zdroje informácií a pre deti musíme dostať kritické myslenie do škôl a našim rodičom musíme trpezlivo vysvetľovať rozdiel medzi konšpiráciou a faktom.

"Bez jasnej a jednotnej definície žurnalistiky je veľmi ťažké rozlišovať medzi ozajstnými novinármi a trollmi platenými za úmyselné šírenie paniky a klamstva. Debata o jasnej definícii je preto nevyhnutná na efektívny boj proti hoaxom, ktoré pre našu spoločnosť predstavujú veľkú hrozbu."

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.