Print this page

Na Mazureka podali trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy, chystajú aj na Kotlebu Reprofoto TV Sme

Podpredseda Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Peter Pollák (OĽANO) dnes podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu: podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti a šírenie poplašnej správy.

 
Milan Mazurek (ĽSNS) pár hodín po tragédií vo Vrútkach zverejnil na facebooku status, v ktorom uviedol nepravdivé informácie o etnickej príslušnosti útočníka z Vrútok, ktorého nepriamo označil ako Róma. Status sa vo veľkom šíril na sociálnej sieti.
Polícia obsah jeho statusu vyvrátila a označila ho za hoax.

„Nepravdivé informácie ohľadom rómskej príslušnosti útočníka, ktoré boli uvedené na sociálnej sieti v príspevku poslanca Milana Mazureka, vnímam ako klamstvá podnecujúce k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti,” tvrdí Pollák. 
 
„Mám za to, že status bol napísaný za účelom šírenia poplašnej správy a podnecovaniu nenávisti medzi občanmi, čo považujem za nebezpečné, nezodpovedné a nehodné poslanca NR SR. Preto som práve teraz na Generálnej prokuratúre SR podal rozsiahle trestné oznámenie,” dodal Pollák.
 
Status poslanec Mazurek po istom čase zmazal. Podľa Petra Polláka je nemysliteľné aby sme sa takto často stretávali s klamstvami a konšpiračnými teóriami od poslancov strany ĽSNS. Pollák pripravuje trestné oznámenie aj na Mariána Kotlebu za šírenie poplašných správ ohľadom pochybného očkovania, ktoré prezentoval okrem sociálnych sietí aj v TV Markíza v relácii Na Telo z 21.06.2020.

„Je nemysliteľné aby poslanci šírili poplašné správy, neoverené informácie, konšpirácie. Vieme, že to nie je žiadna novinka pri poslancoch ĽSNS, preto tomu nedovolíme pokračovať!” povedal Pollák.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.