Print this page

Banáš po ochorení COVID-19: Som doma… po zvláštnom zážitku (VIDEO) Reprofoto FB Jozef Banáš

Konšpirátor Jozef Banáš, ktorý mesiace spochybňoval koronavírus aj epidemiologické opatrenia sám na ochorenie COVID-19 ochorel. Pred sviatkami sa mu stav natoľko zhoršil, že ho odviezla sanitka do nemocnice, podľa slov jeho dcéry a zaťa moderátora Viktora Vinzceho bol jeho stav vážny a bol napojený na kyslík.

Banáš má - na rozdiel od mnohých iných hospitalizovaných na COVID-19 - šťastie, podarilo sa mu z najhoršieho dostať a po takmer dvoch týždňoch hospitalizácie je doma.

Po návrate zverejnil video, kde ani slovom nespomenul ochorenie, z ktorého sa mesiace vysmieval. O pobyte v nemocnici hovorí ako o ezoterickom zážitku.

„Som doma, po zvláštnom zážitku. Po prvýkrát v živote som bol na štedrý večer sám … bol to jeden z najúžasnejších darov, ktorý sa mi dostal. Uvedomil som si to podstatné, hodnotu času a hodnotu vás,“ povedal Banáš a poďakoval svojim fanúšikom, rodine a personálu nemocnice. V krátkom príhovore nie je ani náznak reflexie k bludom, ktoré pred chorobou o kovide šíril a ktoré mohli ovplyvniť tisícky jeho sledovateľov a fanúšikov.

Vo videu, ktoré zverejnil, keď bol v nemocnici, zas hovoril, že "kovid je choroba a ja sa snažím s chorobami prestať bojovať ale pochopiť, čo nám ľudstvu chce táto choroba povedať." A že pýcha, ktorá v ňom bola, je tiež odkazom tejto choroby.

Odporúčame aj: Adela Vinczeová: Otec skončil s covidom v nemocnici, možno teraz pozmení názor na covid (VIDEO)

„Druhý darček, ktorý som si uvedomil, je to sila ľudského osudu a sila rúk, do ktorých sa vkladáme vtedy, keď to najviac potrebujeme. A ten, kto sa o nás stará a ten kto nás hladí, vie, že to potrebujeme. Ja som sa prestal báť. Ďakujem vám.“ Ani slovom nespomenul koronavírus, na ktorý ochorel a ktorý mesiace spochybňoval.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.