Print this page

Blaha primitívne klame, reaguje Remišová na poslancov status o protekčnom očkovaní jej sekretariátu Reprofoto video Facebook Ľuboš Blaha

Status poslanca Smeru bude mať právnu dohru.

Poslancovi Smeru Ľubošovi Blahovi stačila nepodložená tzv. kuloárna informácia, aby verejne na facebooku obvinil podpredsedníčku vlády Veroniku Remišovú z toho, že dala protekčne zaočkovať svoj sekretariát, a vyzval ju na odchod.
Predsedníčka strany Za ľudí to popiera a chystá žalobu.

„Dnes som dostal kuloárnu informáciu, že ministerka Veronika Remišová dala protekčne zaočkovať celý svoj sekretariát. Ak sa to potvrdí, ide o taký odpudivý papalášizmus, že by mal byť okamžite celý jej umelovytvorený úrad rozpustený. (...) A nech mi nikto nehovorí, že Remišovej podržtašky sú kritická infraštruktúra, bez ktorej štát kľakne do dvoch minút - nech si aspoň z ľudí nerobia srandu,“ napísal Blaha, ktorý vyzval Veroniku Remišovú, aby predstúpila pred verejnosť a vysvetlila, na základe akého titulu mali protekciu pri očkovaní jej sekretárky. „A nechcela by, madam, rovno prednostne zaočkovať aj svoje obľúbené máňušky? To čo má byť toto? Pani Remišová, vysvetlite! A ak neviete vysvetliť - odstúpte. To by bolo fér voči zdravotníkom a seniorom. Papalášizmu už bolo dosť! Nemyslíte?,“ napísal Blaha.

Odporúčame aj: Medzinárodný tlačový inštitút odsúdil primitívne útoky Blahu na Moniku Tódovú a Zuzanu Kovačič Hanzelovú

V situácii, keď väčšina Slovenska čaká na očkovanie a denne pribúdajú desiatky mŕtvych, informácia o protekčnom očkovaní sekretariátu vyvolala na sociálnych sieťach mnoho hejtu. Status Blahu má stovky zdieľaní a emotívnych komentárov.
"Poslanec Blaha primitívne klame… Je to prízemná a hlúpa lož. Na mojom sekretariáte som nikoho zaočkovať nedala. Naopak, zamestnanci kancelárie a sekretariátu čakajú na očkovanie v riadnom poradí presne rovnako, ako aj všetci ostatní občania," napísala Remišová.

"Pretože ide o vážne klamstvo, šírené hromadne na sociálnych sieťach a v takej citlivej veci ako je ochrana života a zdravia, pristúpim v tejto veci aj k trestnoprávnym krokom," dodala predsedníčka strany Za ľudí, podľa ktorej spôsob, akým Blaha dlhodobo a verejne šíri klamstvá bez akýchkoľvek dôkazov, nemôže v právnom štáte zostať bez vyvodenia zodpovednosti.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.