Speváci Rytmus a Separ na Instagrame šírili hoax o 150 úmrtiach po očkovaní (FOTO)

Speváci Rytmus a Separ na Instagrame šírili hoax o 150 úmrtiach po očkovaní (FOTO) Reprofoto Instagram

Slovenské raperské „hviezdy“ známe pod menami Rytmus a Separ dnes na svojich instagramových účtoch so státisícami sledovateľov predviedli, ako nevedia narábať s informáciami, ktoré sa k ním dostanú. Obaja pomohli rozšíriť nepodložený hoax o d českého konšpirátora o úmrtiach po očkovaní.

 Rytmus ako aj Separ vo svojich Instastories zdieľali nahrávku v českom jazyku, na ktorej neznáma žena údajná zdravotná sestra hovorí o 150 úmrtiach po očkovaní v Česku, "o ktorých sa nesmie hovoriť", o bakteriálnych zápaloch pľúc, ktoré sú vraj z rúšok a o údajných podvodoch s pacientmi v nemocniciach. Video obaja speváci prebrali z Instagramu od českého konšpirátora, ktorý zdieľa pravidelne hoaxy o Sorosovi, chemtrails, rúškach, nanočasticiach a podobne:

Rytmus má na Instagrame viac než 600-tisíc sledovateľov k videu napísal, že "Point do témy - vypočuť a urobiť názor" Separ s 362 tisíc sledovateľmi pridal komentár "Tie bakteriálne zápaly pluc dávajú zmysel, aj keď nejsi Dr. Na zvyšok si urob názor sám/sama."

Obaja tak výrazne pomohli rozšíriť nepodložené informácie spochybňujúce liečbu koronavírusu, opatrenia na zamedzenie šírenia pandémie aj samotné očkovanie.

Odporúčame aj: Majk Spirit si myslí, že mimozemšťania ovplyvňujú naše elity (VIDEO)

Rytmus video zo svojho instagramového účtu po kritike stiahol a vysvetlil to takto: „To video, kde bola sestrička, som dal dole. Priznám sa, nepozrel som si zdroj, takže prijímam, je to moja chyba. Ale to video, pána Staněka, to nechám, pretože tam je vidieť, že je tam pán, ktorý niečo hovorí a urobte si názor sami. Ja milujem zdielať veci, kde dáš jednoducho nejaký bod do diskusie a každý si môže urobiť názor, aký chce.“

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.