Print this page

Polícia prekvapila doma Kristínu kvôli jej komentáru na facebooku

"Mne dnes kamarátka volala, čo robí v BA nemocnici, že testy sú od 1. 10. napustené covidom. Očkovaných budú liečiť ivermectinom a neočkovaných ako doteraz, len kyslíkom. Banda špinavá,“ napísala na facebooku v diskusii istá Kristína.

Polícia sa rozhodla Kristínu vďaka jej „zaručeným“ informáciám navštíviť. „Tak sme sa za ňou vybrali, aby sme spoločnými silami našli tie napustené tyčinky,“ napísala polícia na facebooku a popísala, ako prebiehalo stretnutie s Kristínou.

Ukázalo sa, že žiadna kamarátka jej nikdy nevolala, a informácie, ktoré ďalej šírila ako od kamošky, si vypočula len v jednej hoaxerskej skupine. "Domnievala som sa, že môže ísť o reálnu informáciu, a preto som tento status zverejnila," citovala ju polícia, ktorá naďalej pátra po autorke nahrávky s hoaxom, ktorý sa šíri po facebooku.

To, či bude riešiť aj zodpovednosť Kristíny za šírenie hoaxu, polícia nezverejnila.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.