Print this page

Polícia obvinila antivaxerov, ktorí sa vyhrážali lekárovi pred jeho domom (VIDEO) Reprofoto Facebook Iba Miloš

V lete prišla skupina antivaxerov na košické sídlisko pred dom lekára a infektológa Pavla Jarčušku, kde ho vyzývali, aby vyšiel vonku a vyhrážali sa mu: „Váš čas sa blíži, príde deň zúčtovania, vyjdite von... Vy potkan, vy smradi, skončíte v base... Bude občianska vojna... Ty potkan smradľavý, klamete ľudí, na kovid nikto nezomrel. Žiadny kovid neexistuje. Povstaneme ako partizáni..." kričala pred domom skupinka mužov a žien so slovenskou vlajkou a megafónom v rukách. Svoje vyčíňanie vysielali naživo.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov obvinil z prečinu výtržníctva 3 osoby, a to 2 mužov a jednu ženu.

Skupina mala v lete počas neohláseného protestného zhromaždenia pred bytovým domom v Košiciach opakovane a vulgárne nadávať, slovne atakovať, urážať a vyhrážať sa jednému zo slovenských lekárov, informuje polícia. Obvinení sa domnievali, že osoba sa nachádza v byte, preto ju vyzývali, aby vyšiel von pred bytový dom.

 Jarčuška patrí do konzília odborníkov, ktorí sa podieľali na prijímaní protipandemických opatrení. Podobné protestné zhromaždenia boli aj pred domami ministra zdravotníctva a ďalších členov epidemiologického konzília.

Odporúčame aj: Na covid zomrel známy antivaxer a účastník demonštrácií proti covidu (VIDEO)

"Polícia nebude tolerovať vulgárne ataky a vyhrážanie sa slovenským zdravotníkom a odborníkom. Slobodu a demokraciu si nemožno zamieňať s agresiou, vulgarizmami a vyhrážaním sa. Demokracia neznamená anarchiu. Polícia bude v prípade protiprávneho konania vždy konať," oznámila polícia.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.