Print this page

Česi na Facebooku najviac zdieľali správu o laboratórnom pôvode koronavírusu od Soni Pekovej Reprofoto youtube Leontynka.cz

Najviac zdieľanou správou na českom Facebooku bol tento rok príspevok konšpiračného webu Aeronet o výrobe koronavírusu v laboratóriu. Správa s údajným potvrdením biologičky Soni Pekovej mala celkom 41.000 zdieľaní. Uviedol to web Investigace.cz.

Na druhom mieste nasledujú správy o očkovaných na JIS v Rakúsku a o údajnej unikátnej metóde českých PCR testov. Na štvrtom mieste je opäť správa z konšpiračného webu Aeronet o tom, že Rada Európy údajne zakázala povinné očkovanie.

Odporúčame aj: Biologička Peková, ktorú s obľubou citovali konšpirátori, je obžalovaná (VIDEO)

"Celkom je zreteľne vidieť, že v roku 2021 covid prevalcoval prakticky akékoľvek iné témy, a to ako v mainstreamových, tak v bulvárnych či konšpiračných médiách," uviedol dátový analytik Investigace.cz Josef Šlerka.

Investigace.cz analyzoval takmer 500.000 správ zo 63 českých spravodajských a publicistických webov, a to vrátane serverov konšpiračných či bulvárnych. Priniesol potom analýzu toho, ktoré správy boli na Facebooku v roku 2021 najzdieľanejšie a ktoré vyvolali najviac reakcií.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.