Print this page

Blaha začal používať na facebooku súkromný profil, aj ten je po útoku na prezidentku zablokovaný (FOTO) Reprofoto Facebook Ľuboš Blaha

Jeden z hlavných šíriteľov nenávisti na sociálnych sieťach sa snaží získať opäť vplyv aj na Facebooku, no neúspešne.

V polovičke júna spoločnosť Meta natrvalo zrušila facebookovú stránku Ľuboša Blahu s viac ako 174 tisíc sledovateľmi a to pre opakované hrubú porušovanie pravidiel sociálnej siete. Faceboková stránka bola jeden z hlavných komuniksčných nástrojov podpredsedu Smers, ktorá mala niekoľko adminov a prostredníctvom ktorej šíril Blaha mnoho dezinformácií, hejtov a urážok či už na prezidentku, novinárov či politických oponentov.


Podrobnosti: Facebook zrušil stránku Ľubošovi Blahovi pre opakované hrubé porušovanie pravidiel

Blaha začal využívať iné sociálne siete a vrátil sa aj k svojmu súkromnému facebookovému profilu, kde mal okolo 4 priateľov a približne 24 tisíc sledovateľov. Včera stihol Blaha zavesiť status, v ktorom zaútočil opäť na prezidentku. Dnes už na facebooku nefunguje ani táto súkromná stránka.

Blaha sám potvrdil, že účet mu facebook zablokoval. "Včera som na osobný profil uverejnil moju tlačovku o Čaputovej. Iba som na nej pripomenul, aká dobre živená bola madam vďaka zdrojom z USA. Hneď o tom vyšiel budovateľský článok na Denníku N, že čo si to vlastne dovoľujem, takto obchádzať liberálnu cenzúru. Do niekoľkých hodín ma komplet blokli. O Čaputovej predsa musíš písať iba chválospevy."

Blaha sa pochválil, že údajne napísal sťažnosť priamo zakladateľovi a majiteľovi Facebooku (spoločnosti Meta) a avizuje, že podá na sociálnu sieť aj žalobu.

V marci Okresný súd Bratislava I. poslancovi neodkladne nariadil zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých tvrdení, že je prezidentka vlastizradkyňa, agentka cudzích mocností, alebo že je ovládaná Spojenými štátmi. Zároveň mu súd nariadil do troch dní od doručenia rozhodnutia, odstrániť tieto tvrdenia z desiatok svojich statusov.