Print this page

Autori vymysleného citátu Milana Lasicu sa hercovi ospravedlňujú

Cez víkend sa na facebooku obrovskou rýchlosťou šíril obrázok s vymysleným nenávistným citátom o moslimoch, ktorý bol pripísaný hercovi Milanovi Lasicovi.

 

 

Napriek tomu, že autorom bola recesistická stránka na Facebooku, mnohí čitatelia upozorňovali, že ide o zjavný podvod. Veľa ľudí to šírilo ďalej – s plnou vážnosťou a ďalšími nenávistnými komentármi. „Aj keby to nepovedal Lasica, je to pravda," písali.

Viac: Nezdieľajte text Lasicu o moslimoch, je to podvrh

Aj potom, ako sa recesistická stránka s názvom "Drž hubu a upleť mi sveter" Milanovi Lasicovi ospravedlnila a viackrát čitateľov upozornila, že šlo z ich strany o virálny vtip, citát poprela aj manželka Lasicu, citát sa šíri ďalej.
Obrázok s fotkou herca a vymysleným citátom si žije vlastným životom, na mnohých miestach zmizol pôvodný zdroj. Citát vo veľkom zdieľajú rôzne stránky, aj tie proti proti utečencom, či proruské.

„Stačilo poskladať zmes lži, ktoré reprezentujú pohlaď väčšiny obyvateľstva na ľudí z arabských krajín a vložiť ich na jeden obrázok s morálnou autoritou. Uvedomujeme si, že sme prihodili par polienok do vatry idiotom, ktorí zneužívajú momentálne nálady medzi ľuďmi, aby cez lži a nenávisť budovali svoju kariéru (pozdravujeme do Bystrice), ale zároveň si uvedomujeme, že je naša spoločnosť úplne bezbranná proti šíreniu lží, ktoré za pár mesiacov dostali spoločnosť do stavu konštantnej hystérie a aj takto sme na tento problém chceli upozorniť," napísal admin stránky.

Po skúsenosti so zdieľaním ich virálneho výtvoru aj po upozornení, že ide o hoax, obrázok zmazali. „Keď je jeden človek schopný za par minút vytvoriť podobný viral, ako sa asi šíria lži a propaganda zo zdrojov, ktoré do toho investujú milióny rubľov ročne." napísali.