Print this page

Koščová napísala Kotlebovcom odkaz: Vy mi nemôžete diktovať, čo mám robiť! Foto: Facebook K. Koščová

Speváčka popisuje, ako vyzeralo stretnutie v Kežmarku s ľudmi bažiacim po diktatúre.

 

 


Katarína Koščová sa zúčastnila akcie Zabudnuté Slovensko v Kežmarku, kde novinár Andrej Bán spolu s ďalšími hosťami pripomínal historické fakty o holokauste na Slovensku.

Na akciu prišiel aj plný autobus pokrikujúcich kotlebovcov v zelených mikinách, ktorí demonštratívne a neslušne dávali všetkým najavo, akí hluční dokážu byť, keď sú schovaní v dave. Po speváčke direktívne pokrikovali, aby spievala po slovensky.

Speváčka im dnes na facebooku napísala takýto odkaz: „Vy mi nemôžete hovoriť, čo mám robiť. Som interpret a autor v slobodnej krajine a aj keď si píšem texty v slovenčine, tak vás nemá čo trápiť, ak by som spievala hoci aj po svahilsky, lebo je to moje slobodné rozhodnutie, a zatiaľ tú slobodnú voľbu mám."

Koščová píše aj o tom, ako sa chlapci v zelenom dožadovali, aby diskutujúci používali slovo Slovensko. „Nemáte čo opravovať ľudí za to, že nepoužili vaše obľúbené slovo na označenie konkrétneho štátu..." Píše aj o tom, že nevedeli obsedieť 4 minúty, ako sa skrytí v dave vysmievali slušným ľuďom, ktorí vyslovili svoj názor a vzájomne sa hecovali. "Kritizujem a varujem pred tým, ako diktátorsky sa správate k bežným ľuďom. Ako máte pocit, že môžete rozhodovať o tom, čo a ako majú hovoriť," píše speváčka.