Print this page

Andrej Danko sa vracia na Facebook, v novom štýle Foto: Facebook SNS

Po kauze kapitán oficiálny profil Andrej Danka na facebooku zažil inváziu posmešných komentárov a vznik viacerých recesistických profilov.

 


O tom, že má Danko hodnosť kapitán, informoval Denník N 18. januára, no recesia sa naplno na sociálnych sieťach rozbehla až po tlačovke 19. januára, na ktorej Danko pobozkal kapitánske výložky. Keď k tomu Danko ešte hrdo na facebooku napísal, že nebude mazať kritické komentáre, jeho facebookový profil postihla doslova invázia negatívnych a posmešných komentárov.

 

Strana na to reagovala tak, že oficiálny facebookový profil Danka aj SNS vypla.

„Musíme priznať, že SNS nemalo dobre nastavený funpage. Prestavujeme stránky z hľadiska ochrany, pretože sme mazať nemohli," vysvetľoval Danko na TA3.

Kauza bola pre stranu komunikačnou pohromou. Štýl diskusie určovali recesistické stránky, hlavne stránka Andrej Danko Prezidentom, ktorej počet fanúšikov vzrástol na viac ako 16 tisíc.

Dnes je už SNS aj Danko späť na Facebooku, má nová "oficiálny" profil.

Predseda parlamentu neobnovil starý profil s 9 tisíc odberateľmi, ale má nový oficiálny profil (je aj označený na fotke ako oficiálny), na ktorom v týchto dňoch pribúdajú prví „priatelia." Pôvodná stránka s viac ako 9 tisíc odberateľmi je nefunkčná. Na novom profile majú diskutéri obmedzenú možnosť vkladať komentáre. Na rozdiel od predchádzajúcej stránky predsedu parlamentu komentovať môže už len ten, koho Danko (alebo jeho admin) potvrdí za priateľa.

Obnovená je už aj pôvodná stránka SNS s viac ako 30 tisíc odberateľmi. Komentáre, ktoré kritizujú stranu, sa tam dlho nezdržia. Admin stránky ich väčšinou maže. Strana k tomu zverejnila aj vyhlásenie: „Extrémistické vyhlásenia, ktoré sa dostáva prostredníctvom sociálnych sietí do spoločnosti, sú pre Slovenskú národnú stranu neprijateľné a neprípustné. Nebudeme sa podieľať na akomkoľvek šírení tejto agresivity a vulgárnosti. Preto SNS bude mazať príspevky, ktoré prekračujú hranicu slušnosti. Zároveň preferujeme diskusiu reálnych ľudí. SNS nebude reagovať na tzv. trolling a ani ho podporovať. Takéto príspevky budú tiež označené a mazané."

Aktualizácia 7. februára: "Áno, je to jeho profil (A. Danka - pozn.red.), spravuje ho tlačové oddelenie SNS, ustúpili sme od fan page a išli sme na profil, tak ako to majú aj ostatní politici. Nejde o súkromný profil, ale o informačný profil práce predsedu parlamentu a strany," povedala pre Omédiách.com šéfka komunikačného odboru v Kancelárii NR SR Zuzana Čižmáriková.