V roamingu ako doma: Telekom umožní naplno využívať dáta, správy či minúty z paušálov i kariet aj v krajinách EÚ

V roamingu ako doma: Telekom umožní naplno využívať dáta, správy či minúty z paušálov i kariet aj v krajinách EÚ

Po desiatich rokoch a mnohých vlnách roamingu prichádza Slovak Telekom k uvedeniu jednej z najväčších zmien k 15. júnu 2017. Zákazníci budú môcť využívať minúty, správy či dáta z paušálov v krajinách EÚ ako doma a pri predplatených kartách sa budú uplatňovať rovnaké ceny ako na Slovensku.

Nová verzia roamingu bude automaticky aktivovaná zákazníkom Easy kariet, paušálov Bez záväzkov a Happy i pre programy Mobilného internetu.

Paušály Happy k dispozícii naplno aj v EÚ

Pri mesačných programoch Happy mohli zákazníci doteraz využívať voľné minúty a správy v štyroch okolitých krajinách ako doma. Od 15. júna 2017 sa táto výhoda rozšíri na všetky krajiny EÚ, Nórsko, Lichtenštajnsko a Island. Voľné minúty do všetkých sietí budú k dispozícii na volania v 30 štátoch. Prijímanie hovorov bude bezplatné.

Zákazníci môžu čerpať v zahraničí bez príplatkov aj dáta. Či už ide o dáta zahrnuté v mesačných programoch alebo ak ich vyčerpá, môže si dokúpiť balíček za domácu cenu a platí mu v krajinách EÚ (napríklad 1 GB za 5,99 €).

Predplatené karty Easy

Pri Easy kartách sa budú uplatňovať v krajinách EÚ rovnaké ceny ako doma. Easy Pecka ponúkne odchádzajúce volania za 9 centov, SMS za 6 centov a 1 MB dát za 10 centov. Aj tu platia bezplatné prichádzajúce volania. K dispozícii sú tri dátové balíčky, voľné balíčky minút či SMS – i tie budú platiť v rámci EÚ.

Ochrana pred zneužívaním roamingu

Cieľom novej vlny regulácie je umožniť zákazníkom využívanie služieb v krajinách EÚ ako doma, nie permanentný roaming. Telekom môže sledovať využívanie služieb, aby nedošlo k ich zneužívaniu a vyhodnotiť prevádzku zákazníkov. Netýka sa spravidla zákazníkov, ktorí idú napríklad na dovolenky či výlety do zahraničia. Pokiaľ by došlo k prekročeniu stanoveného objemu služieb, je možné účtovať určené príplatky pri volaniach, správach a dátach.