Print this page

Zľavomat mení majiteľa Foto: Slevomat

Skupina Slevomat, ktorej súčasťou je aj Zľavomat.sk, mení majiteľa.

Súčasní vlastníci, zástupcovia investičných skupín Miton, Enern a In-Bridge, podpísali zmluvu s britskou skupinou Secret Escapes.

Tá Slevomat.cz kupuje spoločne so slovenským Zľavomat.sk a českým agregátorom zliav Skrz.cz. Vo všetkých týchto spoločnostiach získava nový majiteľ stopercentný podiel.

O zmene majiteľa informujú firmy v tlačovej správe. Finančné podrobnosti transakcie nezverejnili.

Slevomat založil v roku 2010 Tomáš Čupr. Do spoločnosti následne majetkovo vstúpila investičná skupina Miton, v roku 2011 potom skupina Enern a In-Bridge. Mitonu v Slevomate do predaja patril väčšinový 55,5% podiel, Enern spoločne so zakladateľom Tomášom Čuprom držali 36%, In-Bridge 8,5%.

Spoločnosť Secret Escapes je predajcom luxusných dovoleniek na internete. Skupina bola založená v roku 2011, pôsobí na 21 trhoch.

„Od minulého roku, keď sme v strednej Európe uviedli svoju značku Travelist, sme vedeli, že tu existuje obrovský potenciál na podnikanie v oblasti cestovania. Akvizícia nám pomôže urýchliť rast v regióne. Veríme, že táto transakcia tiež umožní obom firmám zdieľať know-how a ďalej si posilňovať trhové postavenie," povedal Alex Saint, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Secret Escapes.

Podľa šéfa slovenského Zľavomatu Aleša Mlátilíka sa transakcia na fungovaní portálov ani na ich bežnej prevádzke neprejaví.

Denná návštevnosť slovenského portálu sa pohybuje medzi 100 - až 150 - tisícmi používateľov. Vlani spoločnosť Zľavomat.sk sprostredkovala služby za viac ako 20 miliónov eur.