Print this page

Twitter zverejnil zoznam najviac preposielaných tweetov Foto: Twitter

  Rebríček desiatich tweetov bol zostavený podľa počtu preposlaní.

 

 

Zúfalá prosba o pomoc užívateľa závislého na fastfoodoch, výzva k darovanie potravy pre houstonských psov, ale aj tri odkazy bývalého prezidenta USA Baracka Obamu sú v zozname najpopulárnejších tweetov, ktorý v utorok zverejnila spoločnosť Twitter.

"Pomôžte mi, prosím. Potrebujem svoje kuracie nugety," napísal v apríli na twitteri šestnásťročný Carter Wilkerson, ktorého odkaz poslalo ďalej rekordných 3,6 milióna užívateľov. Fastfood Wendy 's podľa agentúry Reuters jeho žiadosť vyslyšal, zásobuje ho zdarma do konca roka.

Do zoznamu sa dostal aj Sam Martin s tweetom "Leo a ja sme venovali Houstonu šesť libier psích potravín za každé preposlanie".

Používatelia často preposielali odkazy exprezidenta Baracka Obamu. Viac ako 1,7 milióna užívateľov zaujal tweet "Nikto sa nenarodil s nenávisťou voči inej osobe kvôli farbe pleti, pôvodu alebo viere". Autorstvo výroku patrí juhoafrickému bojovníkov proti apartheidu Nelsonovi Mandelovi.

Úspech mal aj ďalšie Obamov odkaz, ktorý bývalý šéf Bieleho domu rozoslal po skončení svojho mandátu. "Ďakujem za všetko. Moja posledná žiadosť je rovnaká ako tá prvá. Prosím vás, aby ste verili nie mojej schopnosti dosiahnuť zmeny, ale tej vašej".

V zozname je tiež žiadosť istého Setha Josepha o pomoc samovrahom: "Každých 40 sekúnd ukončí svoj život jeden človek. Nájdete si čas preposlať toto a možno jedného z nich zachrániť?"

Z médií používatelia preposielali najviac tweety konzervatívnej televízia Fox News, ktorá podporuje prezidenta Donalda Trumpa. Hneď za ňou sa zaradila spravodajská televízia CNN, ktorá naopak hlave štátu moc nepraje.