Print this page

SME bude mať na webe už aj filmy, odštartuje hororom Reprofoto:Zlo, DNA

V sobotu spúšťa TV SME novú službu Filmová sobota.

 

 V súčasnosti sú na TV.SME spravodajské vídea, vlastné pôvodné relácie a od tejto soboty pribudnú aj filmy. „Každú sobotu pribudne na webe jeden film, ktorý bude prístupný všetkým užívateľom zapojeným v sieti Piano. Ako prvý bude uverejnený slovenský film ZLO, je to slovenský horor od režiséra Petra Bebjaka," povedala pre Omédiách.com Jana Donovalová z Petit Pressu.

„Pripravené máme aj ďalšie filmy zo spoločnosti DNA Production, keďže tento partner bol medzi prvými, s ktorými sme nadviazali spoluprácu," dodala.

"Motiváciou projektu je dať druhú šancu slovenským filmom, aby si našli diváka. Slovenská filmová produkcia totiž oroduje v kinách – ak sa tam vôbec dostane – po pár festivaloch a keď má šťastie, odvysiela ju STV2 po 22.00 hodine a hotovo. Čo je škoda, ktorú chceme aspoň čiastočne napraviť," povedal šéfdramaturg TV SME Samuel Trnka.

Na prelome roka vysielalo TV SME aj vlastný sitkom SME v háji. Po tom, ako sa vydavateľstvo nedohodlo s tvorcami, prešli na web Topky.sk so zmeneným názvom V háji.

S ponukou filmov na spravodajskom webe prišiel minulý rok ako prvý .tyzden.sk, ktorý zriadil na webe novú rubriku filmy.tyzden.sk. Myšlienka vznikla spontánne, keď sieť kín odmietla odvysielať film Zuzany Piussi Od Fica do Fica .týždeň.sk film ponúkol v systéme Piano, pričom z platby šiel podiel aj pre tvorcov. Film Zuzany Piussi odštartoval filmovú tradíciu, spojenú s platbami cez Piano. .týždeň ponúka už pravidelne ďalšie filmy, najnovšie film Jara Vojteka Cigáni idú do volieb.

(Autorka v minulosti pracovala pre Petit Press)