Print this page

Google zakáže na webových stránkach reklamu na kryptomeny Foto: Google

Americká internetová spoločnosť Google zakáže na svojich webových stránkach reklamu na kryptomeny a ďalšie neregulované či špekulatívne finančné produkty.

 

Informovala o tom firma v rámci aktualizácie svojich pravidiel pre reklamu.

"Zvyšovanie kvality reklamy na internete zostane našou najvyššou prioritou," uviedla spoločnosť. Upozornila, že v minulom roku odstránila 3,2 miliardy reklám, ktoré porušovali jej pravidlá. To predstavuje takmer dvojnásobok v porovnaní s rokom 2016, píše agentúra Reuters.

"Je to viac než stovka zlých reklám za sekundu. Znamená to, že sme schopní zablokovať väčšinu zlých reklám skôr, než ovplyvnia ľudí," tvrdí manažér Googlu Scott Spencer, ktorý má na starosti reklamu. Firma podľa neho zablokovala napríklad 79 miliónov reklám, ktoré sa snažili prilákať používateľov na stránky so škodlivým softvérom.

Zákaz reklamy na kryptomeny, ako je napríklad Bitcoin, vstúpi do platnosti v júni. Bude sa týkať aj reklamy na súvisiace aktivity, napríklad na burzy pre obchodovanie s kryptomenou, napísala agentúra DPA.

Zákaz reklamy na finančné produkty a služby súvisiace s kryptomenou už v januári ohlásila aj internetová spoločnosť Facebook.