Print this page

Počet zákazníkov O2 narástol na vyše 1,94 miliónov, pokrytie 4G LTE sieťou sa zvýšilo na 93,56%

O2 aj ďalej pokračuje v raste výnosov, ktoré medziročne stúpli o 8,4%, pokrytie 4G LTE sieťou sa zvýšilo na 93,56%.

 O2 v úvodnom kvartáli aktuálneho roka zvýšilo výnosy, zisk EBITDA, počet zákazníkov aj pokrytie 4G LTE siete. Počet zákazníkov v prvom štvrťroku dosiahol už vyše 1,94 mil. Výnosy medziročne stúpli o 8,4 % na vyše 69 mil. eur. Výrazne rástli najmä výnosy z dátovej prevádzky, a to o takmer 13 %. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBITDA) medziročne stúpol o približne 16 % na takmer 25 mil. eur.

 

„Úvod roka 2018 patril inováciám, keď sme na našej najväčšej 4G sieti sprístupnili zákazníkom výhody rýchleho neobmedzeného internetu pre domáce využitie. Po novom má tak alternatívu k pevnému pripojeniu, v podobe programu Internet na doma, už vyše 93 % ľudí na Slovensku. Zároveň sme v tomto roku zvýhodnili aj cestovanie do krajín mimo Európskej únie, keď sme predstavili službu O2 Svetový roaming, ktorá znížila cenu volaní a surfovania. Zároveň ma teší, že tak ako v minulých ôsmich rokoch, sme si aj začiatkom tohto roka prevzali ocenenie v ankete Techbox roka v kategórii operátor v podobe prvého miesta,“ uviedol Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 Slovakia.

Prehľad prevádzkových ukazovateľov

Počet zákazníkov sa oproti porovnateľnému obdobiu vlaňajška zvýšil o 2,8 % na 1,944 mil. Najvýraznejšie rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol na takmer 60 %. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol v prvom štvrťroku 2018 u zákazníkov platiacich na základe faktúry 12,9 eur a u zákazníkov s predplatenou kartou 4,7 eur.

Prehľad udalostí v 1. štvrťroku 2018

V prvom kvartáli O2 opäť zvýšilo dostupnosť 4G signálu, keď k 16. marcu pokrývalo vlastnou 4G LTE sieťou už 93,56 % obyvateľov. Od septembra minulého roka, kedy O2 ohlásilo 90,6 % pokrytie, pribudol 4G signál do ďalších vyše 300 lokalít. Aj naďalej pritom platí, že O2 chce byť na operátorskej špičke v poskytovaní služieb v kvalitnej sieti dostupnej pre čo najviac ľudí na Slovensku.

S rozšírením 4G LTE siete O2 pridalo vo februári do portfólia služby Internet na doma ďalšiu tarifu, ktorá je dostupná aj pre zákazníkov v pokrytí 4G siete, a tým sa služba stáva dostupná už pre 93,56 % obyvateľov. Rovnako ako ostatné tarify Internetu na doma, ani táto zákazníka neobmedzuje v objeme dát. V cene 15 eur mesačne (10 eur s využitím bonusu) zákazník získa 100 GB dát v plnej rýchlosti 15 Mbit/s, po ich prečerpaní sa prenosová rýchlosť zníži na 2 Mbit/s. Dáta zníženou rýchlosťou môže zákazník využívať ďalej v neobmedzenom objeme.

O2 vo februári prinieslo pre svojich zákazníkov aj novú službu výhodnejších volaní a dátovania pod názvom O2 Svetový roaming, ktorá platí v 28 krajinách mimo EÚ. Zákazníci tak môžu volať za 0,5 eur za odchádzajúcu a 0,5 eur za prichádzajúcu minútu volania a rovnako využiť až 50 MB dát v cene 5 eur.

O2 si udržalo dlhodobú pozíciu lídra v zákazníckej skúsenosti, keď už po deviatykrát za sebou zvíťazilo v nezávislej ankete „TECHBOX roka 2017“, v ktorej čitatelia hlasujú aj v kategórii najlepší operátor na Slovensku za predchádzajúci rok.