Print this page

Markíza spustila SuperTV

Televízia Markíza v nedeľu spustila pod značkou SuperTV na adrese supertv.markiza.sk samostatnú online platformu na podporu súťaže SuperStar.

SuperTV v rámci jedného systému integruje online vysielanie, sociálne služby a umožňuje divákom vstupovať do konverzácie v reálnom čase.

"Súčasťou projektu je samostatný program SuperTV zaCOOLisie, ktorý divákov prevedie celým priamym prenosom SuperStar bez prestávky. Mapuje dianie v zákulisí a prináša exkluzívny obsah iba pre návštevníkov SuperTV. Napriek tomu, že išlo o pilotné vysielanie, dosiahlo v priebehu nedeľného večera návštevnosť viac než 5 000 reálnych užívateľov. Od stredy bude jeho zostrih dostupný aj v online archíve priamo na stránke SuperTV," oznámila v tlačovej správe televízia Markíza.

Moderátorom a ústrednou tvárou SuperTV je Michal Sabo, ktorý sprevádza aj ranným vysielaním rádia Europa 2. Produkčne projekt zastrešuje Rado Kafka a jeho administrátorkou je web promotion manažérka TV Markíza Lujza Bubánová.

Stránky SuperTV sú  prispôsobené najpoužívanejším internetovým prehliadačom (Internet Explorer 8+, Chrome, Firefox, Safari) na platformách Windows a Mac OS X. Systém umožňuje synchronizáciu dát medzi užívateľmi v reálnom čase a je schopný v sekunde reagovať na nárast počtu užívateľov. Platforma je funkčne podobná službe Google Docs.