Print this page

Spravodajský web Aktualne.sk už neexistuje Foto: Aktualne.sk

Ak si chcete otvoriť spravodajský web Aktualne.sk, nenájdete ho. Na webovej adrese budete presmerovaný na iný spravodajský web Aktuality.sk.


Dnes web Aktualne.sk prestal ako samostatný spravodajský web fungovať, na facebooku zdieľa články webu Aktuality.sk. Od 1. augusta prešiel z vydavateľstva News and Media Holding pod vydavateľstvo Ringier Axel Springer SR. Bola to súčasť veľkých akvizičných zmien, keď RAS predal Nový Čas spoločnosti Antona Siekela a viaceré časopisy vydavateľstvu Penty.

Podrobnosti: Nový Čas zmenil vlastníka. Nového majiteľa majú aj ďalšie tituly

„Doména, ako aj jednotlivé linky, ktoré sú indexované vo vyhľadávačoch, sú automaticky od 1.8. presmerované na spravodajský portál Aktuality.sk. Pôvodné články z portálu Aktualne.sk, neboli integrované na portál Aktuality.sk,“ píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Čiže prístupné nie sú už ani archívne autorské články webu, ktoré vznikali od roku 2006.

 

„Verím, že čitatelia Aktualne.sk po tejto zmene ocenia kvalitu redakčného obsahu na Aktuality.sk. Naša stratégia je budovať stále lepší obsah s dôrazom na domáce a zahraničné spravodajstvo, investigatívnu žurnalistiku a komentáre,“ povedal Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk.

Web Aktualne.sk už mal svoje najlepšie obdobie dávno za sebou.

Vznikol v roku 2006 ako mladší brat svoj českého kolegu a veľkými ambíciami stať sa jedným z hlavných mienkotvorných médií na Slovensku. Po niekoľkých rokoch s českým bratom nemal nič spoločné.
V roku 2013 sa stal súčasťou Spoločnosti 7 Plus a v roku 2015 prešiel pod News and Media Holding. Začiatkom roka 2017 bola redakcia takmer rozpustená, web publikoval hlavne agentúrne správy a na facebooku zdieľal texty partnerských webov vydavateľstva.