Print this page

Na facebooku pribúdajú Pohľadnice pre Nočných vlkov. Kto je za iniciatívou? Foto: Pohľadnica Vlkom

Nevítali sme vás tu v 1968, nechceme vás tu ani v 2018!


Možno ste zaregistrovali, že na facebooku sa šíri špeciálna pohľadnica s týmto textom adresovaná putinovému motorkárskemu gangu Noční vlci, ktorí si za svoje nové sídlo vybrali Slovensko.
Text vizuálu pohľadnice dopĺňa známa fotka muža s odhalenou hruďou pred okupačným tankom od Ladislava Bielika.

S nápadom prišla občianska iniciatíva s názvom Pohľadnica Vlkom, ktorá chce takto vyjadriť občiansky nesúhlas so základňou Nočných Vlkov na Slovensku. „V období 50. výročia od okupácie vzbudzuje pobúrenie a obavy základňa s bojovými vozidlami, tankodrómom a strelnicou. Obzvlášť v prípade motorkárskeho gangu, ktorého čelní predstavitelia sú na sankčnom zozname Európskej Únie a majú do nej zakázaný vstup,“ hovorí Rastislav Kalnovič, ktorý stojí na čele iniciatívy.

Nápad vznikol v júli 2018 po tom, ako médiá priniesli informáciu o základni Nočných Vlkov. Sídla v areáli s polovojenskou skupinou Slovenskí branci, čo je už samo o sebe znepokojivé, hovorí Kalnovič.

Odporúčame aj: Reklamná firma odmietla bilbord proti Nočným vlkom, s bilbordami Kotlebu problém nemá

Pohľadnicu nájde na facebookovej stránke Pohľadnica Vlkom.

Každý, kto chce vyjadriť nesúhlas s prítomnosťou Putinovho motorkárskeho gangu na Slovensku, môže pohľadnicu na sociálnych sieťach zdieľať s hashtagom #pohladnicaVlkom.

Členovia iniciatívy vyvesili už aj prvý bilbord v Trnave a pripravujú možnosť fyzického posielania pohľadníc.

Foto: Pohľadnica Vlkom

V najbližších dňoch podľa iniciatívy vyjdú najavo skutočnosti, podľa ktorých by zodpovedné orgány mali konať. "Spolu s občanmi ich na to upozorníme aj poštou s touto grafikou.“

Odporúčame aj: Zástupca Nočných vlkov sa vyhrážal redaktorovi rádia Slobodná Európa

Proti prítomnosti Nočných vlkov na Slovensku vznikla aj petícia na stránke changenet.sk/kampane a taktiež sa chystá 21. augusta verejný protest v Bratislave s názvom Nie je nám to jedno.

Noční vlci sú predĺženou rukou mocenských záujmov putinovského Ruska a podieľali sa napríklad na bojoch na východnej Ukrajine, či zasahovali pri anexii Krymu.

Rastislav Kalnovič pred dvomi rokmi ukončil Slovenskú technickú univerzitu, v súčasnosti pracuje v stavebnej firme.