Print this page

Na podvodnú súťaž falošného Audi reaguje pravé Audi skutočnou súťažou Foto: Audi a FB

Na facebooku sa šíri opäť klasický hoax, kde falošná stránka Audi SVK ponúka ako výhru auto len za like a komentár.


Stránka vznikla v piatok a len za jeden deň má už takmer 30 tisíc fanúšikov. Hoci na prvý pohľad vyzerá podozrivo, ľudia vo veľkom hoax likujú a zdieľajú.

Prečo niekto spúšťa takéto podvodné stránky? Motívom môže byť snaha poškodiť značku, primitívna zabáva, ale najskôr snaha získať rýchlo čo najviac fanúšikov, pričom stránku následne premenujú a môžu využiť na propagáciu napríklad politickej strany či produktu, alebo ju môžu predať.

Na hoax včera promptne reagovala skutočná facebooková stránka Audi Slovensko a to tiež súťažou. Neponúka ako výhru auto. „Stačí, ak nám do komentára pod týmto príspevkom pošlete screenshot toho, ako označujete stránku Audi SVK ako falošnú/scam, a ste v hre o Audi A7 Sportback na víkend. Bojujme spoločne proti hoaxom!“  píše.

V minulosti sa šírili podobné hoaxy, ktoré zneužili značku Volkswagen či Range Rover.

Napriek tomu, že ľudia už viac ako 11 hodín posielajú scrrenshoty že falošnú stránku Audi SVK nahlásili, facebook falošnú stránku stále (do publikovania tohto článku) nezablokoval.

Aktualizácia 13.8.: Stránka vymyzala predchádzajúci status aj fotografie a pribudol na nej len oznam: Táto stránka bola predávaná novému vlastníkovi a dištancuje sa od nejakej predchádzajúcej činnosti, ktorá na nej bola predtým vykonaná.